10 tot 12 juni: Tuin- en Plantendagen Hex

Op 10, 11 en 12 juni zijn de tuinen, het park en natuurlijk de moestuin van het kasteel van Hex open voor bezoekers. Ontdek er het assortiment van gespecialiseerde plantenkwekers en andere tuinspecialisten. Of ontmoet onze Fence-moestuinman Gust in levende lijve en stel hem al je prangende vragen. Geniet van de rust en de stilte in de tuinen van kasteel Hex. Een bijzondere dag uit voor het hele gezin.

Vlinderbloemigen
Naar aanleiding van het Internationale Jaar van de Peulvruchten wordt speciaal aandacht besteed aan de vlinderbloemigen. Dat zijn uitstekende drachtplanten voor bijen en andere nuttige insecten, en hun peulvruchten zijn van grote voedingswaarde voor de mens; maar ook zijn ze natuurlijke groenbemesters die de structuur en vruchtbaarheid van de bodem verbeteren.

Verder zijn wordt aandacht besteed aan drachtplanten voor bijen en andere nuttige insecten.

En aan planten uit het oosten, met onder meer een tentoonstelling en boekpresentatie van De Nieuw Tuin/ Peter BAUWENS over de ‘Oost-West moestuin’, een tentoonstelling van Roger PHILLIPS over Chinese en Japanse tuinen, en de Ginkgo’s en andere coniferen van Jean Pierre MISSON.

Het volledige programma vind je op de website van Hex.

 

Hex-310-impressieJun-746x150-copyright-Hex-Gert-Tabak

 

%d bloggers liken dit: