© www.antwerpen.be

1400 nieuwe bomen kleuren Antwerpen groener

De komende maanden plant de stad Antwerpen 1400 nieuwe bomen verspreid over alle 9 districten. Zo kleurt Antwerpen volgende lente weer wat groener!

Meer groen in de stad in 2021

1400 nieuwe bomen en dus weer wat meer groen in de stad. Klinkt dat bij jou ook als muziek in de oren? Wij van Fence Tuinmagazine zijn alvast enthousiast. Bladeren van bomen zijn namelijk uitstekende filters voor luchtvervuiling en fijn stof. Bovendien nemen de bomen CO2 op uit de lucht en zetten ze die om in zuurstof. Tijdens de zomermaanden zorgen ze voor extra schaduw en verkoeling in de stad, wat we zeker kunnen gebruiken nu onze zomers steeds warmer lijken te worden.

“Hoe meer bladvolume er in de stad aanwezig is, hoe sterker de positieve effecten. We realiseren dit door gevels te vergroenen, door bestaande bomen te beschermen en uiteraard door het aanplanten van nieuwe bomen”, aldus Fons Duchateau (schepen voor groen).

Een deel van de 1400 nieuwe bomen is al geplant. Het plantseizoen loopt nog tot maart 2021. De concrete planning om de overige bomen aan te planten is afhankelijk van de weersomstandigheden. Wanneer het vriest, kan bijvoorbeeld niet geplant worden.

De meest aangeplante soorten zijn onder meer plataan, Noorse en rode esdoorn, wilg,  zomer- en wintereik, ruwe berk, haagbeuk en ratelpopulier. Een deel van de nieuwe bomen werd geleverd door de eigen stedelijke bomenbank in Berendrecht. De andere bomen werden geleverd door een externe firma.

Schepen Duchateau licht de werkwijze toe: “De locaties worden samen met de districten bepaald. Aansluitend gaat de groendienst aan de slag. Zowel de voorbereidende werken als het aanplanten gebeurt in eigen beheer. Zo zorgen we samen voor een groenere stad.”

 

www.antwerpen.be

%d bloggers liken dit: