EropuitHotlistNieuws

227.689 bezoekers voor Plantentuin Meise in 2021

In 2021 mocht Plantentuin Meise voor het eerst meer dan 200.000 bezoekers ontvangen. Maar liefst 227.689 liefhebbers kwamen er over de vloer! Dit nieuwe record is een duidelijke link met de groeiende behoefte om opnieuw contact te maken met de natuur.

De coronapandemie heeft ervoor gezorgd dat we opnieuw meer contact willen maken met de natuur. Dat heeft ongetwijfeld bijgedragen tot het recordaantal bezoekers voor Plantentuin Meise. Het mooie cijfer, dat jaar na jaar groeit, is ook het resultaat van de talrijke vernieuwingen die zijn uitgevoerd.

? Nieuwe tuinen: de Culinaire Tuin, de Middeleeuwse Tuin en de Geuren- en Kleurentuin
? Boeiende tentoonstellingen: ‘Straffe Koffie’ in de gerenoveerde Vlaamse Hoeve en ‘Natuur in Miniatuur’ in het Kasteel met de werken van botanisch illustratrice Marijke Meersman
? De Groene Ark werd deels in gebruik genomen: een nieuw kassencomplex waarin de tuiniers de vorstgevoelige collectieplanten zullen koesteren.
? Twee gloednieuwe onthaalgebouwen, één aan hoofdingang “Keizerin Charlotte” waarin ook een toeristisch infopunt en een Tuinwinkel gevestigd zijn.

Recordaantal bezoekers voor Plantentuin Meise in 2022. Deze nieuwe tuinen en tentoonstellingen kan je nu bezoeken in de plantentuin.
Culinaire tuin ©Plantentuin Meise

Steven Dessein, administrateur-generaal van Plantentuin Meise, is alvast opgetogen over het groeiende succes: “Dit is niet enkel het resultaat van de investeringen, maar ook van de onaflatende inzet van medewerkers en vrijwilligers. Samen werken ze dag in dag uit om in de Plantentuin aantrekkelijke activiteiten en evenementen te organiseren, zoals de traditionele ‘WinterFloridylle’ (nog tot 8 januari) waarvoor 27 000 tickets werden verkocht.”

“Het afgelopen jaar was voor Plantentuin Meise ook uitzonderlijk op wetenschappelijk niveau. De digitalisatie van het herbarium werd afgerond waardoor voortaan meer dan drie miljoen specimens online te raadplegen zijn. Onderzoekers van de Plantentuin beschreven maar liefst 53 soorten die nieuw zijn voor de wetenschap. Ook het onderzoek op groepen zoals de koffiefamilie, wilde bonen en bananen boekte mooie vooruitgang.”

Bezoek Plantentuin Meise in 2022

2022 belooft een heel kleurrijk jaar te worden, want de Plantentuin bestaat dan 225 jaar! Er staan opnieuw een paar mooie projecten in de steigers: een tentoonstelling over ‘Schatten op zolder’, een totale make-over van de Kasteeltuin en de opening van de Eilandtuin voor het publiek.

Ook de Groene Ark zal klaar zijn in de loop van 2022. Daar zal de Plantentuin aan het publiek duiden welke inspanningen ze elke dag levert voor het behoud van plantensoorten. Maar uiteraard blijft het publiek opnieuw elke dag welkom in het 92 ha grote domein om te wandelen of te genieten van de plantenpracht.

www.plantentuinmeise.be

%d bloggers liken dit: