3 planten tegen muggen

Muggen zijn opnieuw massaal aanwezig in de tuin. Hun constante gezoem rond je oren kan een gezellige avond makkelijk verknoeien. Omdat muggen een belangrijke functie hebben in de natuur, kiezen we voor natuurlijke oplossingen om ze op afstand te houden. Deze drie planten kunnen je helpen.

Citroenplanten

Of op zijn minst planten met de geur van citroen. Het is geen toeval dat deze geur verwerkt wordt in sprays en kaarsen om muggen op afstand te houden. Planten die deze typische geur hebben zijn bijvoorbeeld citroenkruid, citroengras en citroenmelisse of citroenverbena. Extra bonus: met die laatste twee zet je heerlijke thee. Perfecte planten dus voor je tuin.

Goudsbloemen

Opnieuw een plant die een geur afscheidt waar muggen alles behalve dol op zijn. Deze bloemen kun je in potten zetten of gewoon in je border. Of zet ze in de buurt van je moestuin. Niet enkel is goudsbloem goed tegen muggen, ook bladluis en witte vlieg houden er niet van. Wat ook leuk is aan de goudsbloem is dat hij zichzelf uitzaait. Zo ben je bijna zeker van een aantal jaren zonder muggen.

Bergamot

Dit is een win-win plant. Enerzijds houdt hij muggen ver weg, anderzijds is het de perfecte plant om nuttige insecten aan te trekken. Bijen, hommels en vlinders zullen maar wat graag in je tuin vertoeven als deze plant er staat. In het Engels krijgt deze plant zelfs de naam ‘Bee balm’. Het is een plant die tot 120 cm hoog kan worden en in kleur varieert van rood tot roze, paars en wit.

Ook last van wespen in de tuin? Lees hier wat je eraan doet!

%d bloggers liken dit: