4 x onze favoriete moestuinboeken

Benieuwd hoe je kan starten met je eigen moestuin? Of ben je een ervaren moestuinier en op zoek naar nieuwe ideeën? Dan zijn een paar goede moestuinboeken onmisbaar. Bovendien is het heerlijk om je tijdens de lente in de zon te zetten met een boeiend boek. Veel leuker dan die tablet of smartphone, toch? Wij helpen je op weg met vier leuke moestuinboeken.

Zakboek voor de hapklare moestuin

Nieuw in de boekenshop van Fence Tuinmagazine: Zakboek voor de hapklare moestuin. Een praktische handleiding voor iedereen die wil beginnen met moestuinieren. Met tips van tuinexperts Marc Verachtert en Bart Verelst.
© Zakboek voor de hapklare moestuin

Vorig jaar werd er flink wat meer getuinierd dan in de jaren ervoor. Zelfs in de kleinste stadstuintjes en op balkons en terrassen stonden potten met groenten en kruiden. Misschien zijn er wel dingen die net iets minder goed zijn gelukt, of heb je zin om nieuwe lekkernijen te ontdekken? Twee van onze redacteurs, Marc Verachtert en Bart Verelst, bundelen hun krachten en ervaring om je verder op weg te helpen in wat ze zelf het hapklaar moestuinieren noemen.

Het verschilt van het traditionele moestuinieren, doordat geen grote hoeveelheden van eenzelfde groente worden geteeld. In het Zakboek voor de hapklare moestuin leer je telen op maat van je gezin en in functie van wat je op een bepaald ogenblik op tafel wilt zetten. Bekende en minder bekenden groenten, fruit, kruiden en eetbare bloemen komen aan bod. Bij elke plant wordt grondig besproken wanneer je moet zaaien of planten, hoe je de plant moet verzorgen om de meest verfijnde smaak te krijgen, wanneer je moet oogsten enzovoort. Met inzichten over het gebruik van potten en bakken op terras of balkon, potgrond, bemesting en gereedschap.

» Bekijk het boek in de shop

Mijn oogst | Wim Lybaert

mijn oogst wim lybaert fence tuinmagazine boekenshop

Wim Lybaert maakt al ruim twintig jaar tv-programma’s waaronder Man bijt Hond, Weg naar Compostela en natuurlijk ook De moestuin volgens Wim. Vanuit zijn 100 m² grote privémoestuin in Brugge leert hij Vlaanderen moestuinieren.

Samen met freelance groenjournalist Laurence Machiels schreef hij het boek Mijn Oogst, waarin hij opnieuw de moestuin induikt, deze keer voor de langverwachte oogst. Want hoe passioneel Wim ook tuiniert, lekker eten is zijn absolute drijfveer. Niet zijn koelkast maar zijn moestuin bepaalt wat Wim eet. Met spinazie doet hij de stoemp van zijn oma herleven, zomerse rode bieten vangt hij in een pot en bloemkool wordt een pittige Indiase curry. Stuk voor stuk Wims favoriete recepten, met secondevers geoogste groenten, recht uit eigen moestuin.

In dit boek vind je naast recepten ook allerlei oogsttips die Wim in de loop der jaren heeft verzameld, overzichtelijke fiches van hoe je elke groente kweekt en de mooie en soms merkwaardige verhalen achter de geschiedenis van elke groente.

» Bekijk het boek in de shop!

Het nieuwe moestuinieren

Praktijkboek Het nieuwe moestuinieren van moestuingoeroe Hans van Eekelen is een compleet naslagwerk voor iedereen die de kneepjes van het vak wil leren. Het boek loodst je op een inspirerende en eenvoudige manier door het oerwoud aan informatie over natuurlijk moestuinieren en geeft een antwoord op al je vragen. Het boek is praktisch opgezet: het neemt niet de theorie als basis, maar de echte moestuin. Auteur Hans van Eekelen baseerde het boek op zijn eigen jarenlange ervaring met moestuinieren en met het begeleiden van anderen daarin.

» Bekijk het boek in de shop!

Chefs en hun moestuin

Chefs en hun moestuin boek boekenshop webshop bookshop win wedstrijd winactie give away chefkok kok Dominique Vreven tuinliefhebbers verse groenten fruit kruiden ingrediënten recepten koken recepten eten tuiniers tuinders moestuinliefhebbers tips verhalen verhaal bloemen ideeën inspiratie tips werk Véronique De Walsche Robby Sallaets Fence Tuinmagzine tips
© Chefs en hun moestuin, auteur Véronique De Walsche

Heel wat culinaire chefs halen de groenten voor hun gerechten uit hun eigen moestuin. In Chefs en hun moestuin stellen 14 topchefs uit België en Nederland hun moestuin voor. Elke chef doet in dit boek zijn tuinverhaal. Terwijl de ene chef zich voornamelijk richt op groenten, experimenteert een ander met eetbare bloemen of kruiden.

De chefs geven praktische tips en inspireren je om zelf de mooiste en lekkerste moestuin aan te leggen. Daarnaast vind je in dit moestuinboek heel wat lekkere recepten met groenten, kruiden of bloemen uit de tuinen van de chefs. Smakelijk!

» Bekijk het boek in de shop!

%d bloggers liken dit: