5 pluktuinen in Vlaanderen

Geen idee wat je deze zomer met je kinderen moet doen? Dan is bessen plukken altijd een goed idee! In deze pluktuinen kan je terecht om je potjes te vullen met het beste dat de zomer te bieden heeft. Ga er nadien mee aan de slag in de keuken en de dag is zo voorbij!

1. Pluk je fruit

Op de boerderij van Hof ter Linden wordt er al gedurende drie generaties Kerrebrouck aan landbouw gedaan. De eerste twee generaties lieten de boerderij in teken staan van melkvee en akkerbouw. Later werd er lange tijd enkel aan akkerbouw gedaan. Vandaag de dag brengen ze graag de landbouw terug naar de mensen.

Deze pluk tuin biedt een groot aanbod aan vruchten waaronder frambozen, rode en witte bessen, braambessen, stekelbessen, cassis (zwarte aalbessen), jostabessen, boysenbessen, loganbessen en taybessen.

www.plukjefruit.be

Adres:  Drie Eikenstraat 13, 2650 Edegem (ter hoogte van de dreef van kasteel Hof Ter Linden)

2. Plukplek

De bedenkster van PlukPlek is Dorothea. Al vanaf haar eerste kinderjaren was het produceren en verwerken van voedsel nooit veraf. Na een stevige theoretische basisopleiding – bio-ingenieur en 2-jarige opleiding voor biologische landbouw (Landwijzer) – heeft ze haar ervaring en inspiratie vooral opgedaan tijdens haar jarenlange werk bij bioboer Luc Pauwels (BioBees). In het voorjaar van 2017 was de tijd rijp om de grote sprong te wagen naar haar eigen pluktuin.

www.plukplek.be

Adres: Heirbaan (tegenover nummers 71-73), 1740 Ternat.

3. Haex-Aendekerk

Ook in Limburg kan je terecht om zelf bessen te plukken. Meer bepaald bij Haex-Aendekerk, een zelfplukveld met blauwe bessen, rode bessen en frambozen. Vergeet niet om zelf een bakje mee te nemen. Emmers om te plukken zijn aanwezig maar die mag je niet mee naar huis nemen.

www.haex-aendekerk.be

Adres: Middendijk 9, 3990 Peer

4. ’t Beizenhofke

Woon je in regio Halle en hou je van frambozen? Ideaal want dan kun je terecht bij ’t Beizenhofke, de eerste zelfpluktuin voor frambozen. Hou er rekening mee dat er geen elektriciteit op het terrein aanwezig is en dat je dus moet kunnen betalen met Payconiq of een online overschrijving. Je kan je portie ook laten plukken en op een afgesproken moment komen oppikken.

www.tbeizenhofke.be

Adres: Vredelaan 26, 1502 Lembeek

5. Yggdrasil

Ook in Tienen kan je terecht voor verschillende soorten bessen. Frank neemt je graag mee in zijn zelfpluktuin om je zijn manier van telen bij te brengen. Naast de bessen kan je er ook terecht voor verschillende kruiden en eetbare bloemen. Opgelet: enkel op afspraak.

www.yggdra.be

Adres:  Vissenakenstraat 381, 3300 Tienen (Vissenaken)

%d bloggers liken dit: