Husqvarna schenkt 500 kettingzagen aan Filipijnen

500 Husqvarna motorkettingzagen zijn net aangekomen op de Filipijnen. Deze donatie wordt gedaan om de hulpverlening UNHCR te steunen tijdens de nasleep van Tyfoon Haiyan die eind 2013 verwoestend toesloeg op de Filipijnen. 

De Tyfoon Haiyan heeft meer dan 6.000 slachtoffers gemaakt en naar schatting 14 miljoen gewonden waarvan vier miljoen mensen dakloos zijn geworden. Onderdak is nog steeds een grote zorg voor de getroffen gebieden en motorkettingzagen zullen worden gedistribueerd door de VN-vluchtelingenorganisatie UNHCR en haar partners, zodat omgevallen kokospalmen kunnen worden omgezet in hout dat kan worden gebruikt bij de wederopbouw van de huizen.
“Het verschaffen van motorkettingzagen betekent dat mensen, die hun huizen, baan en misschien ook familieleden hebben verloren, de mogelijkheid krijgen om opnieuw te starten. Ze krijgen machines om de grond weer in orde te maken om hun eigen huizen en die van de buren weer op te bouwen. We zijn er trots op dat onze producten deze mensen kunnen ondersteunen om in plaats van in tenten weer in huizen te kunnen gaan wonen”, zegt Brian Belanger, waarnemend hoofd van Asia / Pacific, Husqvarna Groep.
“Mensen op de Filipijnen zijn nog steeds in grote nood. Hele gemeenschappen zullen profiteren van deze donatie”, zegt Katinka Lindholm, Directeur UNHCR Zweden.

UNHCR Country Representative Filippijnen Bernard Kerblat beaamt dit. “Er zijn naar schatting 33 miljoen kokospalmen beschadigd door de tyfoon. Dit is een enorme verwoesting voor de agrarische gemeenschappen in Leyte en Oost- Samar. Gelukkig kunnen de bomen nog worden gebruikt om gebouwen en huizen te bouwen, de motorkettingzagen komen hier dus goed van pas. Het idee is om mensen te helpen om hun leven weer op te bouwen, zodat ze de opvangcentra kunnen verlaten en weer naar hun eigen huis toe kunnen”, verklaart Kerblat.
Conform de plaatselijke regelgeving in de Filipijnen, zal elke motorkettingzaag worden geregistreerd bij de Nationale Coconut Authority. Nadat de wederopbouw klus geklaard is, worden alle motorkettingzagen overgedragen aan de overheidsinstanties – de politie, brandweer en/of lokale eenheden van de overheid zodat deze opnieuw ingezet kunnen.

www.husqvarna.com
unhcr.org

%d bloggers liken dit: