HotlistKamerplantenKamerplanten

5x Populaire kamerplanten voor 2021

Nu het nieuwe jaar van start gegaan is en de kerstboom is opgeborgen, is het stilaan tijd voor ander groen in huis. Tijd dus om je focus opnieuw op kamerplanten te leggen! Ook in 2021 zijn er namelijk een aantal trends die niet mogen ontbreken in jouw interieur. Lees hier met welke planten jij dit jaar de natuur in huis haalt!

In 2021 ligt de focus vooral op kamerplanten die aandacht trekken door hun prachtige vorm, mooie textuur in het blad en hun kleur. In het algemeen kunnen we een aantal trends onderscheiden. Zo zijn bijvoorbeeld organische vormen duidelijk zichtbaar en winnen ook planten in zachte tinten aan belang. Daarnaast lijkt het meer en meer of de kamerplant onlosmakelijk verbonden is met de omgeving.

Kamerplanten krijgen een centrale plaats in het interieur zodat je ze van alle kanten kan bekijken. Door de planten op verhoogje te plaatsen, krijgen ze de podiumplaats die ze verdienen. Kleuren maken daarbij een extra statement! Contrastrijke planten zorgen voor een frisse en vernieuwende wind.

De must-have kamerplanten voor 2021

? Anthurium Clarinervium

De Anthurium Clarinervium zal je dit jaar ongetwijfeld regelmatig tegenkomen. Deze kamerplant met hartvormig blad en geweldig mooie nerven is een echte eye-catcher. en geeft je interieur meteen een tropische toets.

 

?  Saxifrage Tricolor

Een andere huisplant die het in 2021 erg goed zal doen is de Saxifraga Tricolor of de moederplant. Deze plant is niet erg dorstig en is hierdoor makkelijk in onderhoud. Haar bijnaam dankt de Saxifraga aan haar lange uitlopers, waaraan na verloop van tijd een nieuwe kroost begint te groeien.

 

?  Succulenten

Ook de succulenten of vetplanten zullen dit jaar nog steeds heel populair zijn. Een vetplant die het extra goed zal doen is de sterke en bloeiende Kalanchoë.

 

?  Alocasia

Deze plant valt op door zowel kleur als textuur. De Alocasia of Olifantsoor is een sierlijke plant die in het oog springt dankzij haar grote, hartvormige bladeren met mooie nerven en tekeningen. Ze bestaat in honderden verschillende soorten.

 

?  Vanda Orchidee

Last but not least: orchideeën, want zij zijn dit jaar wel helemaal hot. De Vanda Orchidee zal in 2021 meer en meer opvallen. Het is een hangende orchidee zonder kluit of potgrond. Hang deze aan je plafond en je krijgt een prachtige urban jungle!


PUP Plants

PUP staat voor Plezante en Uitzonderlijke Planten en is een jong bedrijf dat bestaat uit enthousiaste werknemers die gebeten zijn door het groen. PUP wil hun klanten voornamelijk laten kennismaken met veel verschillende soorten planten. De planten van PUP scoor je online of tijdens één van de vele pop-ups in Vlaanderen en Brussel.

www.pupplants.store

%d bloggers liken dit: