6-7-8 mei: La Vie en Roze op de tuindagen van Beervelde

Noteer met stip in je agenda: op 6, 7 en 8 mei vinden de Tuindagen van Beervelde plaats. Een must voor elke tuinliefhebber. Met 220 exposanten en 20.000 bezoekers is dit een van Vlaanderens grootste en interessantste tuinbeurzen. Deze lente-editie staat in het teken van ‘La Vie en Rose’ met extra aandacht voor rozen, de kleur roze en een positieve ingesteldheid. Goed voor een leuke familie-uitstap op het gezellige grafelijke kasteeldomein van Beervelde.

Wie de Tuindagen van Beervelde al eens bezocht, kan het bevestigen: dit evenement is meer dan alleen maar een tuinbeurs. Het is daadwerkelijk een feest van de tuin met een fijne atmosfeer en een waar plezier voor jong en oud. Een echte aanrader.

La Vie en Rose
De Tuindagen van Beervelde vinden tweemaal per jaar plaats, namelijk in het voorjaar en het najaar. De voorjaarseditie van 2016 staat in het teken van ‘La Vie en Rose’. De stichting Excellence rose houdt haar jaarlijks weekend van de Roos tijdens de Tuindagen van Beervelde. Deze stichting bestaat uit onafhankelijke afgevaardigden van de bekende Toprosaria/keuringstuinen in Nederland en België en uit onafhankelijke deskundigen die op de hoogte zijn van de voorkeuren die bij het publiek leven. Op zaterdag zal bekendgemaakt worden welke roos dit jaar als beste roos door de onafhankelijke vakjury is uitgekozen. Bovendien zullen de rozen uit hun collectie verkrijgbaar zijn op de stand van André Casteels.

Ook andere exposanten zullen dit thema op hun eigen manier uitwerken. Zo zal Guy Van Ryssegehm aanwezig zijn met zijn Japanse roos ‘Camellia’ en zal Peter Bauwens van De Nieuwe Tuin de moestuin ‘en rose’ voorstellen. Maar je kan tijdens de Tuindagen ook een heerlijk parfum ‘Roses of Flanders’ (Elsie De Raedt) ontdekken of rozenijsjes van paardenmelk (Filippus paardenmelkerij) eten. Ontdek nog meer rooskleurige exposanten op de website van het evenement.

Guy Vervoort, Tuinpersoonlijkheid van het jaar
Het is een traditie geworden: elk jaar, in mei en in Beervelde, wordt de Tuinpersoonlijkheidtrofee uitgereikt. Deze trofee bekroont iemand die zich uitzonderlijk verdienstelijk gemaakt heeft in de tuinen- en plantenwereld. De trofee kan door één persoon maar eenmaal worden gewonnen. Dit jaar gaat de eer naar Guy Vervoort van Plantenkwekerij Vervoort. Zijn kwekerij is vooral bekend omwille van de fantastische collecties pioenen en Oosterse papavers.

De beloftevolle hovenier
Welgeteld zestien uur krijgen ze. Studenten van drie voorgeselecteerde tuinaanlegscholen zullen binnen die tijd een opgelegde tuin – natuurlijk in het teken van ‘La Vie en Rose’ – aanleggen. Ga zeker een kijkje nemen hoe de jongens en meisjes te werk gaan met de grote middelen.

Word jij Tuinkampioen 2016?
Ook Fence Tuinmagazine zal aanwezig zijn tijdens dit lenteweekend. Je favoriete tuinmagazine brengt wel een heel bijzondere persoon mee naar het evenement: Jommeke! Samen gaan we op zoek naar de Tuinkampioen 2016. Ben jij tussen 8 en 12 jaar? Heb je groene vingers en weet je wel het een en ander over de sier- en moestuin? Ding dan mee naar de prestigieuze titel ‘Tuinkampioen 2016’. Er staan je heel wat doe- en denkproeven te wachten. En wie weet win je wel een van de vele leuke prijzen.
Vooraf inschrijven via www.detuinkampioen.be is gewenst!

 

De Tuindagen van Beervelde vinden plaats op vrijdag 6, zaterdag 7 en zondag 8 mei, van 10 tot 18 uur.
www.parkvanbeervelde.be

Deze slideshow vereist JavaScript.

%d bloggers liken dit: