EropuitTuinkampioen

8 leuke activiteiten in de herfstvakantie

De herfstvakantie staat voor de deur. In bossen, plantentuinen, arboreta en groendomeinen kan je deelnemen aan tal van leuke activiteiten voor de tuinkampioen. We geven alvast wat inspiratie. Fijne vakantie!

Magie in’t bos: sprookjesachtige tocht in Ham

‘Magie in’t bos’ is een gezellige avondwandeling van ongeveer 2 km langs een mooi plekje van de Hamse bossen. De wandeling wordt sfeervol verlicht met kaarsjes, lampjes, klank-en lichtspelen. Laat je tijdens de wandeling verrassen door mysterieuze figuren, vuurshows en nog zoveel meer. Van 28 oktober t.e.m. 6 november. Meer info.

Evenement herfstvakantie 2022: Magie in't bos in Ham.
© Magie in’t bos

Op herfstsafari in het Mechels Broek

Hebben je kinderen zin om tijdens de herfstvakantie een middag zalig de natuur in te trekken? Gids Sigrid neemt hen graag mee op stap in het Mechels Broek. Ook in de herfst is daar veel te ontdekken. Zaterdag 29 oktober. Voor kinderen van het 3de en 4de leerjaar. Meer info.

50 Kistjes Groen in Plantentuin Meise

Ooit al een een kroon van herfstbladeren gemaakt? Een maispoppetje geknutseld? Je eigen pompoenlantaarn uitgehold? Laat je verrassen door de inhoud van de Kistjes Groen. Je kan ze gratis ontlenen tijdens je bezoek aan Plantentuin Meise. Van 29 oktober tot en met 6 november. Meer info.

In de agenda van Fence Tuinmagazine: 50 kistjes groen in Plantentuin Meise, een leuke activiteit voor gezinnen met kinderen.
© Plantentuin Meise

Herfstwandeling in Plantentuin Merksplas

Tijdens deze wandeling kom je meer te weten over de kleurrijke herfsttinten, de speciale zaaddozen, bijzondere paddenstoelen en zoveel meer. Op zondag 30 oktober & zondag 6 november. Meer info.

Herfstwandeling in de Plantentuin in Merksplas
© Plantentuin ‘De Kleine Boerderij’ Merksplas

Halloween in Landschap De Liereman (Oud-Turnhout)

Halloween komt eraan! Zet je schrap voor een spannende griezelzoektocht in het Bos van Bo op maandag 31 oktober. Welk monster verschuilt zich achter die boom? Vliegt daar een spook door de lucht? Ga met een bingokaart op stap en probeer alle griezels te vinden die zich verstoppen langs het Stoeberpad! Meer info.

SNUIT Herfst Safari (Kiewit)

Ga op tocht door de herfst en sta stil bij paddenstoelen, vruchtjes, sporen en noem maar op! Woensdag 2 november, van 14u00 tot 15u30. Meer info. Benieuwd naar meer tips van SNUIT? Die vind je in het gloednieuwe boek Lekker Buiten!

Herfstspeurtocht ‘Kastanjefeest’ in Arboretum Kalmthout

Trek je stapschoenen of regenlaarzen aan en maak je klaar voor een geweldig herfstfeest in Arboretum Kalmthout. Met leuke spelletjes en opdrachten leer je heel wat bij over kastanjes. Ideaal voor kinderen tussen 4 en 12 jaar. Nog tot en met zondag 6 november. Meer info.

Neem deel aan de herfstspeurtocht Kastanjefeest in Arboretum Kalmthout van 8 oktober tot 6 november 2022. Leuk voor gezinnen met kinderen.
Arboretum Kalmthout ©MYRIAM_LUYCKX

Totterpad by Night (Grote Netewoud, Meerhout)

Totterpad by Night is een verrassende avondwandeling voor jong en oud. Laat je leiden langs het feeëriek verlichte pad, luister naar mysterieuze verhalen, leef je uit in de magische speelnatuur en doe je te goed aan lekkere hapjes en drankjes. Op maat van kinderen van 3 jaar tot 12 jaar. Net na de herfstvakantie, op donderdag 10 november. Meer info.

Evenement op donderdag 10 november: Totterpad by Night in het Grote Netewoud
© Totterpad by Night – SNUIT – Natuurpunt
%d bloggers liken dit: