Zo creëer je een diervriendelijke tuin

Om goed te zijn zouden we het hele jaar door onze tuin gezellig moeten inrichten voor de dieren. Maar nu de lente begonnen is en de temperaturen hopelijk snel gaan stijgen, begint het pas echt te kriebelen! Wil jij ook meer leven in de tuin of op het terras? Specialist in natuurbeschermingsproducten Vivara geeft meer dan 10 handige tips om van je tuin een dierenparadijs te maken.

🌻 Houd je tuin zo groen mogelijk. Verwijder bijvoorbeeld tegels en stenen waar ze niet nodig zijn en vervang ze door wilde bloemen of planten.

🌻 Plant heggen of struiken in plaats van een stenen of houten hekwerk.

Fence Tuinmagazine: Wil jij van je tuin een dierenparadijs maken? Vivara geeft tips.
© Vivara

🌻 Heb je toch een houten afsluiting? Zorg dan voor een kleine opening in het hekwerk om egels makkelijker van tuin naar tuin te laten wandelen. Deze ‘egelsnelweg’ maak je best laag bij de grond. Een gat van 13 cm x 13 cm volstaat.

🌻 Laat bij voorkeur een stukje van je tuin verwilderen. Het is de ideale plek voor vogels en egels om voedsel te zoeken.

🌻 Hang een insecten- en vlinderhuis op.

🌻 Probeer grote stukken grond zonder begroeiing te vermijden – hoe meer planten je hebt, hoe meer je insecten aanmoedigt.

🌻 Help de tuinvogels door nestkasten, vogelbaden en voederplekken in te richten. Hoe meer verschillende soorten voedsel en voedersystemen er worden aangeboden, des te groter het aantal soorten dat je zal aantrekken.

In de tuinshop van Fence vind je heel wat mooie artikelen van Vivara waarmee je de vogels in je tuin kan helpen. Nieuwsgierig? Bekijk ze hier allemaal.

🌻 Als je bomen of heggen snoeit, leg de stekjes dan op een hoop in een hoek van je tuin. Zo trek je verschillende diersoorten aan.

🌻 Stop met het maaien van het volledige gazon. Er zijn heel wat insecten die zich graag verstoppen in langer gras. Bovendien eet een groot aantal van deze insecten ook nog eens graag de eikenprocessierups!

🌻 Hark niet te veel en laat hoekjes in de tuin wild groeien met daarin o.a. brand- of dovenetels. Vlinders leggen hier graag hun eitjes.

🌻 Gooi minder afval in de tuinafvalbak en maak in plaats daarvan een composthoop in de tuin.

Wil jij ook de bijen, vlinders en andere tuindieren helpen? Goed nieuws, want Vivara’s assortiment van diervriendelijke planten is weer op voorraad! Ook heel wat andere leuke producten als mooie insectenhotels kan je in hun webshop vinden. Er is iets voor elke smaak én elke tuin, van klimplanten om een schutting te bedekken tot fruitbomen. Je vindt er vast iets dat past bij je tuin en zijn bezoekers.

Ontdek het allemaal op www.vivara.be.

 

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: