Maak kennis met de nieuwe hortensia Magical Jewel®

Leuk nieuws voor de liefhebbers van hortensia. Sinds begin april staat de nieuwe Hydrangea Magical Jewel® in de rekken van het tuincentrum. Deze spectaculaire bloem vraagt geen groene vingers en is buitengewoon geschikt voor toepassing in potten. Perfect voor het balkon of terras!

Opvallend kleurenspel

Het fantastische kleurenspel maakt van de Hydrangea Magical Jewel® een opvallende hortensia. Elk bloemscherm bestaat uit vele magische mini-bloemetjes met een unieke kleuropbouw. Tijdens de bloeiperiode veranderen de bloemen wel drie keer van kleur! Wat begint als een groen-roze hortensia wordt steeds meer roze of blauw in de zomer om in het najaar te eindigen met romantische tinten als donkerrood of vergrijsd groen.

Compact en oersterk

Hoewel de bloemen van de Magical Jewel® delicaat ogen, zijn ze toch oersterk en goed bestand tegen fel zonlicht. Daardoor blijven ze mooi tot in het najaar. Dankzij de stevige stelen zal de plant bovendien niet gaan hangen tijdens hevige regenbuien. Dat de plant maximaal 50 cm hoog wordt, maakt ‘m ideaal voor op je balkon of terras. Je kunt de Magical Jewel® uiteraard ook een plekje in de tuin geven.

Verzorgingstips voor de Magical Jewel® hortensia

🌺 Zet de hortensia op een zonnige of schaduwrijke locatie. Het kan allebei, maar een lichtere standplaats zorgt wel voor een sterkere kleurverandering.

🌺 Geef de hortensia regelmatig water bij de wortelkluit. Ze houden van voldoende vocht, maar dat giet je best niet op de bloemen of het blad.

🌺 Verwen de plant met plantenvoeding tijdens de zomermaanden voor een extra rijke en lange bloei.

🌺 Snoei de hortensia aan het begin van het nieuwe tuinseizoen in maart. De oude bloemen kan je dan wegknippen net onder het bloemscherm.

Fan van de Magical Jewel®? Te koop in het tuincentrum of via www.magicalhydrangea.com.

%d bloggers liken dit: