Eropuit: Wandel en fiets langs lokale boerderijen

Vaak leggen groenten en fruit meer dan 1000 km af voor ze op ons bord belanden. Niet echt ecologisch dus. Dankzij de korte keten van het Boeren & Buren netwerk wordt dit gereduceerd tot slechts 28 km én worden de boeren fair vergoed. Om dat in de kijker te zetten, kan je tijdens De Week van de Korte Keten in heel Vlaanderen deelnemen aan talrijke leuke activiteiten.

Tijdens De Week van de Korte Keten (15 – 23 mei 2021) kan je overal in Vlaanderen kennismaken met lokale boeren en hun producten via tal van wandel- en fietstochten. Al wandelend, fietsend of skeelerend ontdek je hun lekkernijen en kom je meer te weten over duurzame landbouw. Ga op bezoek bij de boerderij, geniet van een hoeve-ijsje, drink een lokaal gebrouwen biertje, ontdek al fietsend de mooiste paadjes in eigen streek,…

Met de actie De Korte Keten in Beweging wil Boeren & Buren zich inzetten voor het goede doel. Het netwerk hoopt in totaal samen 28.000 km te verzetten en zo € 28.000 in te zamelen voor Rikolto, een internationale organisatie die net als Boeren & Buren beter en fair eten toegankelijk wil maken.

Wil jij ook fietsen of wandelen ten voordele van het goede doel? Laat je dan sponsoren door vrienden, familie en collega’s voor de geleverde inspanningen. Aan het einde van de rit overhandigt Boeren & Buren de opbrengst aan Rikolto in naam van het hele Boeren & Buren netwerk! Deelnemen aan De Korte Keten in Beweging kan gedurende de hele maand mei, maar tijdens de week van 15 t/m 23 mei zullen er dus in elke Vlaamse provincie activiteiten georganiseerd worden om de actie kracht bij te zetten.

Deelnemen aan de wandel- en fietstochten kan uiteraard ook zonder sponsors. Je vindt alle wandel- of fietstochten en andere Buurderij-activiteiten in jouw buurt op weekvandekorteketen.be.

www.boerenenburen.be

%d bloggers liken dit: