© Mooiwatbloemendoen

Amaryllis | Op de bloemenagenda in december

De amaryllis, ook bekend als Hippeastrum, is een echte decemberster. De fonkelende bloem brengt warmte in koude dagen en staat daarom deze maand ook op de Bloemenagenda. Ontdek hier meer over dé kerstbloem bij uitstek.

Fluweelzachte bloembladeren, een lange sterke steel en grote bloemen rondom: dat is de amaryllis. Een stralende ster die jouw winterhuis nét wat meer sfeer geeft. Mag deze langstelige en statige schoonheid ook bij jou stralen?

Keuze

De fluweelachtige bloem heeft een lichte geur en is er in het wit, rood, geel, roze, (zalm)roze, paars, oranje en tweekleurig. Meestal zitten er wel vier tot zes indrukwekkende bloemen aan de steel, maar geen blad. Daarom noemen ze haar in de Verenigde Staten ook wel een ‘Naked Lady’.

De amaryllis symboliseert trots en betoverende schoonheid. Ze geeft een gevoel van vriendschap en genegenheid. Écht een bloem om tijdens de feestdagen op tafel te zetten, dus.

Verzorgingstips voor de amaryllis

❀ Snijd de stelen schuin af.
❀ Kies een stevige glazen vaas uit.
❀ Zorg dat de vaas goed schoon is, vul deze met water en gebruik snijbloemenvoedsel voor bolbloemen.
❀ Zet de vaas op een redelijk koele plaats, niet op de tocht of naast de fruitschaal.
❀ Vul de vaas regelmatig bij met kraanwater.

Waar komen mijn amaryllissen vandaan?

Wanneer je amaryllissen koopt bij de bloemist of in het tuincentrum, is de kans groot dat ze afkomstig zijn van de Belgische amaryllissenkwekerij Romberama. In het familiebedrijf in Loenhout worden dagverse, stijlvolle en elegante amaryllissen gekweekt in diverse kleuren en dat al sinds 1980. Ben jij helemaal verliefd op deze prachtige kerstbloem en wil je er graag meer over weten? Breng dan een bezoek aan de kwekerij voor een kijkje achter de schermen. Verder kan je bij Romberama ook terecht voor:

❀ de verkoop van amaryllis;
❀ workshops bloemschikken;
❀ bloemstukken voor alle gelegenheden;
❀ aankleding van evenementen;
❀ en veel meer.

Ontdek het allemaal op www.romberama.be.


www.mooiwatbloemendoen.nl

%d bloggers liken dit: