© Arboretum Kalmthout

Arboretum Kalmthout verwelkomt de beste kwekerijen

Interessante koopjes doen voor de herfst? Dan moet je op zondag 3 oktober in Arboretum Kalmthout zijn. Op de najaarseditie van hun plantendag vind je de mooiste en meest bijzondere tuinplanten van gespecialiseerde kwekerijen.


Plantenmarkt met gespecialiseerde kwekers

Aanstaande zondag is het weer volop genieten van de plantendag van Arboretum Kalmthout. Traditioneel lokt deze oudste plantenbeurs van België in de lente en in de herfst vele bezoekers.

Op één dag kun je de allerbeste kwekers van de Lage Landen bezoeken in het prachtige kader van het arboretum. Ze presenteren er hun mooiste en meest bijzondere tuinplanten. Zowel gespecialiseerde verzamelaars als professionele kwekerijen brengen hun aanbod naar Kalmthout: najaarsbloeiers, wintergroene planten, voorjaarsknollen en –bollen, en andere bijzondere, nieuwe of zeldzame tuinplanten. Elke standhouder is specialist binnen zijn assortiment.

Hier moet je zijn als je nog op zoek bent naar een blikvanger voor het najaar.

Fence Tuinmagazine: Breng een bezoek aan de herfsteditie van de plantendag van Arboretum Kalmthout. Je vindt er de mooiste en meest bijzondere tuinplanten van gespecialiseerde kwekerijen. Bovendien zijn er gratis rondleidingen met gids in de tuin.
In het prachtige kader van de arboretumtuin verkopen standhouders uit België, Nederland en Duitsland hun meest bijzondere en mooiste planten tijdens de plantendag van Arboretum Kalmthout. © Arboretum Kalmthout (archiefbeeld 2020)

 

Gratis rondleidingen met gids

Arboretum Kalmthout is 13,5 hectare groot en tijdens de plantendag volop in herfstkleur. Na het shoppen kan je genieten van een prachtige herfstwandeling in het provinciale groendomein. Bezoekers kunnen tussen van 11:00 t.e.m. 16:00 uur elk uur aansluiten voor een gratis rondleiding met een gids. Ze ontdekken de hoogtepunten van het seizoen, terwijl de gids er interessante weetjes en anekdotes bij vertelt over bijzondere planten en bomen in de tuin. Om 14 uur is er ook een wandeling voor Franstalige bezoekers. Wie wil kan de herfstwandeling ook individueel afleggen zonder gids.

Fence Tuinmagazine: Breng een bezoek aan de herfsteditie van de plantendag van Arboretum Kalmthout. Je vindt er de mooiste en meest bijzondere tuinplanten van gespecialiseerde kwekerijen. Bovendien zijn er gratis rondleidingen met gids in de tuin.
De rondleidingen met een gids starten aan de Oudolf Borders voor het historische Vangeertenhof, waar bezoekers tijdens de plantendag in de tuinbar van een hapje of een drankje kunnen genieten. © Arboretum Kalmthout

 

Bezoek de herfsteditie van de plantendag

Volop genieten van de nazomer en inspiratie op doen voor je eigen tuin!

De herfsteditie van de plantendag van Arboretum Kalmthout is geopend van 10 uur tot 17 uur. Tickets kosten  € 10 en zijn te koop via de ticketwebshop van Arboretum Kalmthout. Vooraf reserveren is niet verplicht, maar bespaart wel tijd op de dag zelf.

Het toegangsticket tot de plantendag geldt meteen ook als toegang tot de arboretumtuin. Voor de gratis rondleidingen met gids hoef je niet te reserveren. Alle praktische informatie en een overzicht van de deelnemende kwekerijen vind je op de website.

www.arboretumkalmthout.be

%d bloggers liken dit: