Eropuit

Eropuit: Beleef een kleurrijke zomer op Floriade Expo 2022

Floriade Expo 2022 is een zee van groen met een arboretum vol bloemen, planten en 750 verschillende boomsoorten. Bezoek de expo tijdens je zomervakantie en geniet van kleurrijke seizoensbloeiers!

Groenstructuur Floriade-terrein

Het alfabetisch geordende arboretum vormt de basis van het groen bij Floriade in Almere en geeft het park en de nieuwe stadswijk een overweldigend groen karakter. Alle bomen, planten en bloemen leveren een wezenlijke bijdrage aan een gezonde, groene stad.

Om insecten langere tijd een voedzame leefomgeving te geven, is er gekozen voor bomen en planten met diverse bloeiperiodes waardoor er een lange periode voedselbronnen beschikbaar zijn voor bijvoorbeeld bijen en vlinders.

Naast het groen in het arboretum en in de tuinen van de nationale en internationale deelnemers, zijn er ook andere plekken in het park met overweldigende stukken groen. Zoals het bijenlint dat als een omlijsting langs de buitenste vier randen van het park loopt.

Of de Wow-zone, een bloemenlint van 800 meter lengte dat Floriade van oost naar west doorsnijdt. Deze stond tot in het vroege voorjaar volop in bloei met tulpen en andere voorjaarsbloeiers. Deze zijn ondertussen uitgebloeid en maken plaats voor een mix van eenjarige zomerbloemen met daarin accenten van dahlia’s en lelies.

Kavelstructuur Floriade met uitzicht op Almere Centrum
Kavelstructuur met uitzicht op Almere Centrum © Floriade Expo 2022

Kleurspektakel tot ver in oktober

In totaal zijn er 17 vakken die elk onderdeel zijn van een verloop in kleuren. Deze regenboog gaat van dieppaars in het eerste vak, via paars-lila, lila, roze, wit, geel, oranje en rood naar bruinrood in het laatste vak. In elke vak zitten weer andere soorten: 5 verschillende soorten zomerbloemen, 5 soorten dahlia’s en 1 soort lelie.

In totaal gaat het om de aanplant van ruim 15.000 eenjarige zomerbloemen, bijna 3.000 dahlia’s en 1.700 lelies. Samen gaan deze bloemen ervoor zorgen dat de Wow-zone tot ver na de sluiting van Floriade in oktober een kleurspektakel wordt waarin alle kleuren vertegenwoordigd zijn.

Groene oplossingen voor steden, tuinen en balkons

Floriade heeft 30 internationale deelnemers en nog meer nationale deelnemers die allemaal hun groene oplossingen tonen om steden leuker, mooier en duurzamer te maken.

Op de Expo vind je de meest bijzondere gebouwen gemaakt van verrassende natuurlijke materialen als lisdodde, hennep of paprikastengels. Maar ook vind je er de mooiste tuinen met prachtige beplanting, waar je zelf inspiratie kunt opdoen voor jouw tuin of balkon.

Bezoek Floriade Expo 2022

Nog tot en met 9 oktober 2022 is Almere hét podium voor de wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade Expo 2022. De Nederlandse tuinbouw presenteert er samen met nationale en internationale partners, innovaties en oplossingen voor duurzame en leefbare steden. Op het 60 hectare grote terrein staat het thema “Growing Green Cities” centraal. Het expoterrein ligt op korte reisafstand van Amsterdam en direct aan de A6 met uitzicht op de skyline van Almere.

www.floriade.com

%d bloggers liken dit: