(c)VLAM

Belgische vrouwen laten het gras maaien over aan hun partner

Het gras afrijden blijft een mannentaak, zo denkt 42% van de Belgen. Vrouwen vinden het niet leuk (40%) en besteden het grasmaaien daarom met plezier uit aan hun partner (31%) of hun vader (10%). Deze resultaten komen voort uit onderzoek van Robomow, producent van robotgrasmaaiers. Of we het nu graag doen of niet, regelmatig het gras maaien is de manier om een mooi onderhouden en gezond gazon te hebben.

Mannen maaien het gras, maar vinden dat niet leuk

Als het op grasmaaien aankomt, houden we vast aan een traditionele rolverdeling. Ruim 40% van de Belgen ziet grasmaaien als een echte mannenkarwei, slechts 5% van de mannen ziet hun partner de klus klaren. Daarom zijn het dan ook vaker de mannen die hun groene vingers moeten bovenhalen (76%). En dat vinden de mannen niet altijd fijn: slechts 1 op de 3 mannen vindt grasmaaien een leuke bezigheid.

Jonge gezinnen willen een tuin, maar rijden het minst af

Uit het onderzoek blijkt dat het voornamelijk jongeren zijn die niet staan te springen om hun tuin te onderhouden. Vaak willen ze wel een tuin om tijd door te brengen met de kinderen of om gezellig te barbecueën, maar het gras maaien dat vermijden ze liever. Bijna 20% van de ≤ 34-jarigen roept hulp in om het gras te maaien, en dat is dan vaak de vader, tegenover slechts 7% bij wie ouder is dan 35.

Verder blijken zo ook niet frequent het taakje te zullen vervullen. Het gras wordt vaak slechts eenmaal per maand (30%) gemaaid, of enkel wanneer het gras echt te hoog staat (24%).

Liever geen tuinman, robotgrasmaaiers doen wel het werk

Over het algemeen steekt het merendeel van de Belgen wel graag de handen uit de mouwen in de tuin: zo’n 6 op de 10 Belgen die een tuin bezitten, nemen zelf hun gras onder handen. Slechts 3% zal een tuinman inschakelen om het gazon te onderhouden. De Belg vindt het wel een nuttige klus (54%), maar geeft aan dat het best tijdrovend en niet zo leuk is (telkens 33%).


Bron: Robomow

%d bloggers liken dit: