Tuindier

Bescherm je kippen tegen de hitte

Niet enkel wij puffen bij hete temperaturen. Ook kippen kunnen bij extreme temperaturen flink last hebben. Op dat moment hebben ze maar drie dingen nodig: water, schaduw en rust. Lees hier hoe je kippen kan helpen bij warm weer.

Kippen helpen bij warm weer, hoe doe je dat?

Zorg ervoor dat er steeds vers water ter beschikking staat. Zet wat extra bakjes met drinken en ververs het regelmatig. Warm water is immers niets voor een kip. Zet naast bakjes ook een soort van zwembadje. Als de nood het hoogst is durven kippen hier ook al eens afkoeling in te zoeken.

Ook zal je merken dat ze een pak minder eten. Vers en gekoeld groenvoer en restjes zullen ze zeker weten te appreciëren.

Zorg ook steeds voor voldoende schaduw. Heb je geen planten waaronder ze verkoeling kunnen zoeken? Installeer dan een parasol. Let goed op de draairichting van de zon en zorg op die manier voor een constant schaduwplekje. Laat ook het kippenhok dag en nacht openstaan. Zo zorg je voor extra verluchting. Een extra manier om het huisje van je kippen wat af te koelen is door een wit laken, gedrenkt in koud water, over het kot te spannen of grote koelelementen onder het kot te plaatsen.

Blijf ook steeds een beetje in de buurt om een oogje in het zeil te houden. Doet een kip wat raar? Dompel ze dan even onder in lauw water en laat ze wat rusten in de schaduw. Na een tijdje kakelt ze weer vlot rond!

%d bloggers liken dit: