Bezoek de open tuin- en plantendagen bij Kasteel Hex

Op 4, 5 en 6 juni opent kasteel Hex opnieuw zijn toegangspoorten voor alle tuinliefhebbers. Tijdens de tuindagen krijg je de bijzondere kans om de prachtige tuin en het park te bezoeken. Op het programma staan wandelingen en workshops over eetbare bloemen en planten, nuttige insecten, duurzaam tuinieren… En heel veel meer!

De Hex tuin- en plantendagen staan helemaal in het teken van het ‘Internationaal Jaar van Groenten en Fruit’. Op het programma staan daarom demonstraties, wandelingen en informatiesessies over: bereidingen uit het wild, eetbare bloemen en planten, rozen gekweekt om hun eigenschappen als gezond voedsel, plantenvoedselveiligheid, nuttige insecten, biodiversiteit, bijen(planten), duurzaam en kringloop tuinieren, gezondheid van de bodem, kringloop economie van voedsel.

Ook voor de tuinkampioen valt er heel wat te beleven! Kinderen van 6 tot 12 jaar kunnen zich tijdens de open tuin- en plantendagen uitleven in het speelbos achter de Platanendreef. Voor de allerkleinsten is er ook een speelbos in de ‘manege’.

Wil je meer weten over de open tuin- en plantendagen? Benieuwd naar alle exposanten? Neem een kijkje op www.hex.be.

Tickets dien je op voorhand te reserveren via de website.

 

%d bloggers liken dit: