© www.geertpattyn.be

Bezoek de open tuindagen van Geert Pattyn

Op 12, 13 en 14 juni stelt Geert Pattyn zijn tuin en atelier open voor al wie houdt van natuurlijk schoon, leuke bloemencreaties en designelementen. Vertoeven in deze landelijke omgeving zorgt voor een instant geluksgevoel! Je kan er inspiratie opdoen voor je eigen tuin en prachtige planten, bloemen en hebbedingen kopen om je huis en terras een trendy look te geven.

Fence Tuinmagazine: Bezoek dit weekend de open tuin van Geert Pattyn in Geluwe.
© www.geertpattyn.be

De natuurlijke tuin van Geert Pattyn

De wereld mooier maken en sfeer creëren met bloemen en planten, dat is al meer dan 30 jaar het ultieme doel van tuinliefhebber en befaamd bloemenkunstenaar Geert Pattyn. Opgegroeid op de boerderij van zijn ouders in Geluwe, heeft hij de tuin- en natuurmicrobe al van jongs af aan te pakken. Zijn studies aan de tuin- en landbouwschool in Roeselare waren voor hem dan ook een logische keuze. Daarin kon hij zijn creativiteit helemaal de vrije loop laten.

Bezoeken aan tuinen wereldwijd inspireerden Geert om ook van zijn eigen tuin een droomplek te maken. “Het begon als een Engelse tuin met veel vaste planten. Ondertussen is de tuin eigenlijk meer een arboretum geworden. De bomen zijn volwassen geworden en de tuin is volgroeid”, weet hij ons te vertellen.

Bloemen en planten als cosmos, reukerwten, dahlia’s, zonnebloemen,… vullen de tuin van maar liefst een hectare groot. Ze geven de tuin een heel natuurlijk, beetje nonchalant karakter. Toch is de buitenruimte erg gestructureerd, met een strak patroon en fraaie zichtassen. Je vindt er heel gezellige zithoekjes, waterpartijen, een pluktuin … Dankzij een goede samenwerking met tuinarchitect Hugo Vervondel kadert de tuin bovendien perfect in het natuurlijke landschap van de omgeving.

Bezoek de open tuindagen op 12, 13 en 14 juni

Drie dagen lang kan je de tuin van Geert Pattyn bezoeken. Een uitgestippelde route zorgt ervoor dat je het volledige domein te zien krijgt. Na de wandeling kan je genieten van een verfrissend drankje bij de bar en een lekker ijsje dat heerlijk zal smaken tijdens deze warme dagen. Als kers op de taart worden de terrassen en de vijver in de tuin aangekleed met grote florale composities.

Als gastexposanten verwelkomt Geert dit jaar Martine Roelstraete die haar keramieken paarden laat opdraven en Liliane Demeester die haar keramieken sculpturen tentoonstelt. Rarity pop brengt unieke creaties onder stolp en in taxidermie. Ook fotograaf Richard Brouillette komt enkele van zijn werken tentoonstellen.

De inkom is gratis! Trek er dus op uit voor een mooie wandeling in de tuin en geniet van al het moois dat de natuur ons biedt.

www.geertpattyn.be

 

%d bloggers liken dit: