© Rekad Media Group

Bezoek de tuin- en plantendagen bij Kasteel Hex

De moestuin van Hex wordt weleens de mooiste moestuin van het land genoemd. Op 10 en 11 september kan je deze fantastische tuin zelf bewonderen, want Kasteel Hex opent opnieuw zijn deuren voor het HEX GARDEN FESTIVAL!

Hex is één van de mooiste historische buitenplaatsen in België. Twee keer per jaar kan je er het HEX GARDEN FESTIVAL bezoeken en krijg je een inkijk in de prachtige tuinen van het kasteel. De volgende editie vindt plaats op 10 en 11 september 2022.

Thema: Aquaponie en waterbehoefte van planten

De Verenigde Naties hebben 2022 uitgeroepen tot het ‘Internationaal Jaar van de ambachtelijke visserij en aquacultuur’. Tijdens het HEX GARDEN FESTIVAL zal daarom het thema ‘aquaponie en waterbehoefte van planten’ centraal staan. Daarnaast is 2022 ook het jaar van de beuk (Fagus), merel en glas. Aanvullende thema’s op het HEX GARDEN FESTIVAL zijn o.a. biodiversiteit, bodem, bijen, enzoverder.

Rond al deze thema’s staan heel wat leuke demonstraties, wandelingen en workshops op het programma. Een overzicht van alle activiteiten vind je hier.

De rozen van Hex

Wie al eens een bezoek bracht, weet dat kasteel Hex een uitgebreide rozencollectie bezit. Zo staan er naar schatting 1400 rozen verspreid in de tuinen, waarvan zo’n 500 verschillende soorten. Ze staan in formele perken, in de mixed borders, als grote solitairen, of groeien over hekken, werpen zich over de balustrade en klimmen tussen muren en bomen… Ontdek de rozen tijdens je bezoek aan het HEX GARDEN FESTIVAL.

Tip: er worden ook begeleide wandelingen georganiseerd.

Bezoek het HEX GARDEN FESTIVAL: plantenbeurs en tuindagen bij het kasteel van Hex.
© Rekad Media Group

De moestuin van Hex

De moestuin van Hex is een lust voor het oog. Naast een overvloed aan fruit en seizoensgroenten, vind je er een aaneenschakeling van prachtige bloemborders. Deze kleurrijke moestuin is een waar paradijs voor elk tuinliefhebber! Dit moét je een keer gezien hebben.

Tuinmarktje

Naast de prachtige rozencollectie, de bewonderenswaardige moestuin en tal van leuke activiteiten, vind je op het HEX GARDEN FESTIVAL ook een gezellige tuin- en plantenmarkt. Hier vind je zaden, tuingereedschap, unieke plantsoorten en de mooiste bloemen voor jouw tuin.

HEX GARDEN FESTIVAL
10 – 11 september 2022, 10:00 – 18:00 uur
Tickets: € 11
Kinderen <16 jaar gratis

www.hex.be

Bezoek het HEX GARDEN FESTIVAL: plantenbeurs en tuindagen bij het kasteel van Hex.
© Rekad Media Group

%d bloggers liken dit: