Tulipa Rococo © iBulb

Bijzondere tulpen in de kijker

Het tulpenseizoen is officieel van start gegaan! Langzaam maar zeker doet deze kleurrijke bloem ons verlangen naar de lente. Ze is verkrijgbaar in haast alle vormen en kleuren en ze barst van de energie. Ken jij deze bijzondere tulpensoorten al?

Bijzonder bloeiende tulpen

Meestal kopen we tulpen in een effe kleur zoals geel, groen, oranje, paars, rood, roze of wit. Maar wist je dat er eigenlijk honderden soorten zijn waar je uit kan kiezen? Dat is ontzettend veel!

Zo zijn er tulpen met bijzondere vormen. Denk aan enkel- en dubbelbloemige tulpen, parkiettulpen, pioentulpen, leliebloemige tulpen, gefranjerde tulpen, crispa en zogenaamde papegaaitulpen. Tulpen met verschillende kleurencombinaties vind je in gevlamde tulpen of tulpen met gekleurde strepen en randen.

Dan zijn er ook nog een aantal tulpen die écht boven het maaiveld uitsteken qua originaliteit. De tulp ´Ice Cream´ ziet er zo lekker uit, dat je hem bijna op zou eten. Onverwachts bloeit uit de roze bloemblaadjes een witte bloem.

Dubbele tulpen lijken door de vele bloemblaadjes en de heerlijke geur, op pioenrozen. Ze worden daarom ook wel pioentulpen genoemd. Franse tulpen vallen op door hun lengte, gewicht en de enorme, weelderige bloemen. In de vaas hangen ze dan ook met prachtige drama naar beneden.

 Zo verzorg je tulpen

Wij willen natuurlijk dat je zo lang mogelijk kan genieten van je tulpen! Daarom hier de verzorgingstips op een rijtje:

❀  Snijd de zachte stelen van de tulpen schuin af.
❀  Zet de tulpen in een schone vaas met kraanwater op kamertemperatuur.
❀  Plaats de vaas op een niet al te warme plek en ver van de fruitschaal.
❀  Zijn de stelen slap geworden? Rol ze in een krant en zet ze een paar uur zo in het water. Je zult zien dat ze nadien weer fier overeind staan!


Kijk voor meer informatie over bolbloemen op www.ilsysays.com.

%d bloggers liken dit: