© iBulb

Bloembollen planten: een tuinfeestje!

Wil je in het voorjaar van prachtige kleuren genieten in de tuin? De herfst is het goede moment om bloembollen te planten. Doe het samen met je (klein)kinderen of tuinvrienden en maak er een echt tuinfeestje van.

Plant nu je voorjaarsbloemen

Om in het voorjaar van bloembollen als tulpen en narcissen te kunnen genieten, is het belangrijk om ze al in de herfst te planten. Ze hebben dan genoeg tijd om sterke wortels aan te maken voordat de winter valt. Na het aanmaken van wortels hebben de bloembollen namelijk een koude periode nodig om goed te kunnen bloeien in de lente. Wacht dus niet en ga gezellig aan de slag in je tuin.

(c) iBulb

Breng de natuur dichtbij

Meer en meer mensen ontdekken het positieve effect van de natuur en willen zich er meer dan ooit mee omringen. Groen zorgt namelijk voor een rustgevend gevoel. De grote aantrekkingskracht van de natuur zorgt er ook nog eens voor dat je vaker zin hebt om naar buiten te gaan. Het fijne is dat je met bloembollen op een eenvoudige manier de natuur dichterbij haalt in je eigen tuin of op je balkon of terras. Je plant ze in potten, bakken of gewoon in de volle grond.

Bloembollen plant je in bakken, potten of gewoon in de volle grond.
© iBulb

Biodiversiteit

Bloembollen geven de mogelijkheid om het tuinseizoen zo vroeg mogelijk te starten, want het zijn namelijk de eerste bloeiers in het voorjaar. Dat is niet alleen leuk voor jou, maar ook ontzettend goed voor de biodiversiteit. In het vroege voorjaar zijn er nog niet veel bloemen beschikbaar die stuifmeel bieden waar insecten zoals bijen en vlinders van leven. Plant in je tuin dus lekker veel tulpen, narcissen, hyacinten en andere voorjaarsbloeiers.

Voorjaarsbloemen zijn ook goed voor de biodiversiteit in de tuin.
Muscari ‘Mount Hood’ © iBulb

Maak er een feestje van

Zelf bloembollen planten is leuk, maar samen met anderen is het nog leuker! Maak er een tuinfeestje van samen met je partner, kinderen of vrienden. Je hebt plezier met elkaar en in het voorjaar is het genieten van prachtige bloemen.

Meer weten over bloembollen? Kijk dan op www.bloembol.org.

%d bloggers liken dit: