Bloemen voor Moederdag

Nu volgende week woensdag 15 augustus vieren inwoners van Antwerpen Moederdag. Traditioneel krijgen heel wat mama’s een ruiker cadeau. Maar met welk boeket maak jij jouw moeder blij? Alles hangt af van het type moeder dat je hebt.

Romantische types houden van kleinere bloemen zoals Lysianthus, trosanjers en (pot)roosjes.

Creatieve mama’s kijken ook naar de verpakking. Mooie linten en zelfgemaakte kaartjes mogen dus niet ontbreken. Helemaal origineel is een leuke foto toevoegen of een gepersonaliseerde pot voorzien.

Moderne mama’s willen strakke boeketten, liefst met grote bloemen. Denk maar aan lelies of pioenen. Liever een kamerplant? Anthuriums vind je in alle mogelijke kleuren. Ook sanseveria’s in een strakke pot zijn hip.
Klassiekere types zijn in hun nopjes met statige, weelderige boeketten. Ga voor lichte tinten en soorten als rozen of hortensia’s. Werk met ton-sur-tonkleuren.

Natuurlijke types houden van typische seizoenstoppers. Wat dacht je bijvoorbeeld van de imposante pioenrozen? Je kan ook kiezen voor een plant in een pot met een natuurlijke look. Zo is een azalea prachtig in een baksteenrode pot. Maar ook hout, betongrijs en mosgroen passen perfect bij haar.

Houdt je mama van een lekker geurtje? Kies dan voor geurende rozen of lelies. Maar ook kamerplanten zoals de Stephanotis of Gardenia zijn echte geurbommen.

Als je de lievelingskleur kent van je mama, ben je al een heel eind op weg. Je florist geeft je graag suggesties bij je zoektocht naar het perfecte bloemetje of plantje.

Goede raad

Tot slot nog wat praktische goede raad. Bloemen en planten houden niet van temperatuurschommelingen. Een plotse overgang van een koele winkel naar een bloedhete auto is geen goed idee. Laat ze dus niet te lang in de auto staan. Belangrijk om te weten: een boeket kan nooit langer dan een uur zonder water! Na een uur komt er lucht in de stengels en verkort je het leven van je bloemen aanzienlijk. De beste manier om een boeket over een grote afstand te transporteren is het tijdens de rit in een emmer met een bodempje water zetten. Eventueel kan je je florist ook vragen om het in een passend vaasje te verpakken.

%d bloggers liken dit: