Bloemententoonstelling Keukenhof opent niet op 21 maart

Op 14 maart nam de Nederlandse overheid maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Bijeenkomsten met meer dan 100 personen, binnen of in de buitenlucht, zijn in heel Nederland verboden tot en met 6 april. Dat betekent dat Bloemententoonstelling Keukenhof niet kan openen op 21 maart. Een enorme teleurstelling voor de organisatie.

Keukenhof is het internationale showvenster voor de sierteelt, gerealiseerd door onze Noorderburen in samenwerking met honderden sierteeltbedrijven. Het icoon van Nederland wordt jaarlijks door meer dan een miljoen mensen bezocht.

“Dat Keukenhof niet open kan op 21 maart is een enorme teleurstelling met grote financiële gevolgen voor alle betrokkenen”, laat de organisatie weten in een persbericht. “De verslagenheid onder de medewerkers en de partners die een jaar aan de voorbereiding hebben gewerkt, is groot. Het park is op dit moment klaar voor de opening, de bloembollen bloeien en de bloemenshows zijn voor een groot deel ingericht.”

Keukenhof speelt nu zo snel mogelijk in op de nieuwe situatie. Het bloemenpark is klaar om open te gaan zodra de noodverordening in Nederland is afgelopen.

Fence Tuinmagazine volgt de ontwikkelingen op de voet en houdt jullie op de hoogte van de verdere acties die Keukenhof onderneemt.

www.keukenhof.nl

%d bloggers liken dit: