Bloempotten met een oprecht klimaatverhaal

Een belangrijke mijlpaal voor Capi Europe. De Nederlandse producent van bloempotten met opvallende oranje binnenkant kreeg begin december het label CO2 Neutral® Company en voorziet voortaan elke bloempot uit de Made in Holland-collectie van dit keurmerk. Capi Europe reageert trots, maar ziet nog veel meer mogelijkheden om haar duurzame visie ten volle waar te maken.

Eerste bloempot met CO2 Neutral® label

Het Nederlandse bedrijf Capi Europe produceert klimaatneutraal en ontvangt daarvoor als eerste in de branche het CO2 Neutral® label. ‘Dit is pas het begin!’ aldus eigenaar Toine van de Ven.

De Made in Holland-collectie van Capi Europe wordt verkocht in landen van over de hele wereld: Australië, Azië, Canada, het Midden-Oosten en natuurlijk Europa. Daar hoort een grote verantwoordelijkheid bij, vooral als het gaat om milieu. ‘We doen wat we kunnen, passen aan waar we kunnen en compenseren de rest. We werken 100% klimaatneutraal, maar hebben natuurlijk als doel om ook zonder compensatie CO2-neutraal te worden.’

fence tuinmagazine eerste bloempot met CO2 neutral label capi europe bloempotten plantenpotten klimaatvriendelijk klimaatbewust duurzaamheid grow a greener life recyclebaar tuinen tuinieren tuininspiratie tuinspullen tuindecoratie tuinliefhebbers tuintijdschrift
© Capi Europe

Wat is het CO2 Neutral® Label? Dit label garandeert dat bedrijven die dit label ontvangen actief hun lokale en wereldwijde klimaatimpact berekenen, verlagen en compenseren. In tegenstelling tot ‘greenwashing’ kan dit label alleen verkregen worden dankzij serieuze, aantoonbare klimaatinspanningen. Het label wordt uitgereikt door het onafhankelijke bureau Vincotte.

Naar een groenere toekomst

‘We zien wat voor consequenties de klimaatverandering heeft voor onze samenleving. Als bedrijf vinden we het daarom onze plicht om mede het tij te keren. Recyclen kan iedereen, maar er kan zoveel meer’, vertelt Toine van de Ven.

De producten van Capi zijn 100% recyclebaar en hebben een lange levensduur. Bovendien doet het bedrijf aan reshoring: met de productie in Nederland besparen ze zo 80% energie ten opzichte van wanneer ze zouden kiezen voor traditioneel rotatiegieten. Binnenkort draait het hele bedrijf op zonne-energie en op termijn wil het ook produceren met biobased materialen.

‘Dit CO2-keurmerk is voor ons een volgende stap in de goede richting. Onze missie is niet voor niets ‘Grow a greener life’ omdat we de plicht hebben voor toekomstige generaties te zorgen,’ aldus Van de Ven.

www.capi-europe.com

 

%d bloggers liken dit: