HotlistSiertuin

Boekentips: Vind de juiste boom voor jouw tuin

Elke tuin, hoe klein ook, zou een boom moeten bezitten. Bij een goede en juiste keuze, afhankelijk van de plek, kan dat makkelijk. Vraag iemand met verstand van bomen wat je kunt doen. Maar maak eerst een beetje huiswerk: wat wil je zelf? Deze boeken helpen je om de juiste boom voor jouw tuin te vinden.

Het geheime leven van bomen

Een intrigerend boek is ongetwijfeld Het geheime leven van bomen. Dit boek brengt twaalf verhalen, twaalf bomen: wat ze ons vertellen over de inhoud en schoonheid van het leven. David Haskell toont ons de complexiteit van bomen en laat zien dat mensen nog veel van hen kunnen leren. Een fascinerende blik op de natuur vanuit literair, wetenschappelijk en filosofisch standpunt.

Boek 'Het geheime leven van bomen'

De boomhoroscoop

Jouw persoonlijke boom ontdekken of iemand een uniek cadeau geven? Aan de hand van bijzondere karakterbeschrijvingen van bomen ontdek je in De Boomhoroscoop uit welk hout jij gesneden bent. Een rijkelijk geïllustreerd naslagwerk met natuurlijke legendes, praktische informatie en interessante wetenswaardigheden over bomen en bossen.

De Bomenhoroscoop nieuw boek bomen bossen natuur tuinliefhebbers mensen en bomen karakter karaktereigenschappen inzichten betekenissen weetjes info inspiratie tuinboeken tuinmagazine Fence

De juiste boom voor elke tuin

Groendeskundige Martin Hermy is een echte bomenkenner. In het boek De juiste boom voor elke tuin maak je kennis met ruim 570 boomsoorten die perfect kunnen groeien in onze streken. Verder lees je ook heel wat praktische tips en hapklare informatie. Welke bodem ze vereisen, welk leven zich onder de grond bevindt, of waarom bepaalde bomen beter aangepast zijn aan de klimaatverandering. Een boeiend en leerrijk bomenboek!

De juiste boom voor elke tuin_Sterck & De Vreese_nu in de tuinboekenwinkel van Fence Tuinmagazine

Bomen voor tuinen

Recent verscheen van Martin Hermy ook Bomen voor Tuinen. Een compacte bloemlezing van de beste soorten. Liefst 90 soorten passeren de revue. Bij elke soort vind je ook nog informatie over aanverwanten. Verder ook de specifieke eigenschappen van elke boomsoort. Je kan meteen aan de slag, want je krijgt ook praktische informatie over hoe je bomen plant en onderhoudt.

Bomen voor tuinen_Martin Hermy_Sterck & de Vreese_fencetuinmagazine.be

Geografisch Arboretum Tervuren

Geografisch Arboretum Tervuren brengt een wereldreis rond bomen. Het boek neemt je mee naar dit uniek stuk bos met meer dan 600 soorten en 30.000 collectiebomen en -struiken uit Europa, Azië, Noord-Afrika en Noord -Amerika. Een boek boordevol passie voor bomen, bossen en natuur.

GEografisch Arboretum Tervuren nieuw boek in de fence boekenshop fence tuinmagazine tuinboeken tuintijdschrift natuurboeken tuinliefhebbers bomen natuurliefhebbers arboretum bezoektuin opentuin info tips inspiratie leestips lezen leesvoer

Bomen

Het boek Bomen presenteert helder en op een allesomvattende manier het belang van bomen voor de mensheid, de gezondheid van de aarde en voor onze toekomst. Met verbluffende fotografie en deskundige beschrijvingen. Alle facetten komen aan bod: van zaden en vormen tot fruit, bloemen en bladeren, en van schors- en bladpatronen tot en met de structuur van wortels en takken.

Boek: Bomen van wortel tot blad

Meer info over deze en andere tuinboeken vind je hier. Abonnees genieten 5% korting! Vul in het vakje kortingscode je lidnummer in (zie lidkaart of adreslabel post) om van de korting te genieten. We wensen je veel leesplezier!

%d bloggers liken dit: