Boekentips voor wildpluk- en kruidenliefhebbers
Niet alle wilde planten zijn even onschuldig. Meiklokjes en vingerhoedskruid kan je beter niet eten, net als vele andere wilde planten. Je kan best een boek raadplegen om te zien of de plant al dan niet giftig is. Wij geven je een lijstje met 4 topboeken over kruiden en wildplukken.
Deze topboeken bestel je nog t.e.m. 30 september met gratis verzending!
1. Kan ik dat eten? Van eetbare bloemen tot giftige kruiden
In het boek Kan ik dat eten? worden eetbare en giftige soorten tot in detail beschreven zodat iedereen ze kan herkennen en 100% zeker is van wat hij of zij oogst. Inclusief eenvoudige, lekkere recepten. Wat onder meer aan bod komt: voorjaarskruiden, zomerkruiden, giftige bladeren en bloemen, wilde vruchten in de nazomer en herfst, giftige vruchten, kruiden bereiden en bewaren…
» Bekijk in de Fence boekenshop.

2. Wildplukken. De buitenkeuken. Recepten het jaar rond
Leer de meest voorkomende eetbare wilde planten te herkennen en te gebruiken met Wildplukken in de hand. De Buitenkeuken neemt je in dit boek mee op plukdagen door het hele jaar. Met de oogst van een plukdag bereid je de heerlijkste gerechten. Beschrijvingen van meer dan 60 planten om te plukken, de medicinale werking per plant, tips en veel recepten.
» Bekijk in de Fence boekenshop.

3. Pluk en bewaar. Wildpluk Herbarium
Pluk en bewaar is een succesvol vervolg op het boek Wildplukken, met tal van tips om eetbare planten te zoeken, determineren, beschrijven en drogen. Inclusief makkelijke recepten en weetjes om met je (gedroogde) zelf geplukte bloemen en planten aan de slag te gaan. In het boek is er voldoende ruimte om aantekeningen te maken en foto’s of gedroogde planten in te plakken. Zo kan je met wat geduld je eigen herbarium maken. Heel erg leuk om te doen!
» Bekijk in de Fence boekenshop.

4. Herbas. Kruiden, recht uit de natuur op je bord
Een ongelooflijk goed boek is Herbas van David Van Steenkiste. Hij kweekt zelf onbekende kruiden en eetbare bloemen, maar trekt ook regelmatig de natuur in om ze te plukken. In dit boek wil David je warm maken om meer te kokkerellen met kruiden, om ze zelf te planten en er nieuwe technieken mee uit te voeren. En dat kan gewoon in je tuin, op je terras of in het bos in de buurt! Het boek bespreekt een 30 à 40 tal planten en geeft minstens evenveel lekkere recepten. Niet alleen van David zelf, maar ook van bevriende topchefs zoals Sofie Dumont, Bert Castermans, Hendrik Dierendonck, Nick Coppens…
» Bekijk in de Fence boekenshop.

Wil je meer weten over kruiden? Lees hier het artikel van tuinexpert Bart Verelst over tafelen met wildpluk.