© Vlaamse Tuinaannemer

Buitenkijken bij een Engelse landschapstuin

Tuinarchitect Piet Blanckaert kreeg de opdracht om deze Engelse landschapstuin in Roeselare in volle glorie te herstellen. Tuinaannemer Johan Scheerens werkte met overgave de plannen uit en kreeg hierbij steun uit een onverwachte hoek: een oerdegelijke Schotse tuinman die zijn eigenzinnige stempel op de landschapstuin drukt.

Winnaar GOUD in de categorie ‘groen kleurt’

Via een prachtige halve laan van platanen, schuingeduwd door vele jaren wind, krijgen we een zicht op de indrukwekkende woning in Franse manoirestijl. Johan voorzag er twee terrassen om te tafelen en te genieten van de uitgestrekte tuin. Beschut tegen een rustieke tuinmuur kunnen de bewoners duiken in het azuurblauwe zwembad. Johan gaf het plaatje nog meer grandeur met enkele asymmetrisch als bijenkorf gesnoeide taxussen.

Wat hogerop ligt een stemmig zonneterras, bereikbaar via enkele met leistenen gestapelde treden. Kleine bloempjes en plantjes hebben er zich romantisch tussen de voegen genesteld. Op advies van de Schotse tuinman kreeg de omgordende halfhoge haag een ronde afwerking. Een graspad daalt er glooiend tussen hoge ronde groenmassieven af naar een breed grasplein. Dat wordt strak onderhouden, maar aan een imposante treurwilg mag het gras wild opstuiven in een ronde cirkel.

Hoge, brede taxushagen schermen de blikken af naar een lagergelegen en recenter tuindeel. Dat bestaat deels uit een moestuin en serre, en deels uit een brede natuurlijke vijver die uitnodigt voor een natuurwandeling.

Tuinen Scheerens behaalde met dit project goud in de categorie ‘Groen kleurt’ tijdens de jaarlijkse laureatenhuldiging van de ‘Vlaamse Tuinaannemer 2019 – 2020’.

www.tuinenscheerens.be


Wil je meer weten over deze Engelse landschapstuin?

Het volledige project met prachtige tuinfotografie wordt voorgesteld in de laatste nieuwe Fence. Bestel hier jouw Fence Tuinmagazine – winter 2020 voor slechts €5,95 én geniet van gratis verzending. Of abonneer voor extra veel tuinplezier!

Fence tuinmagazine fence tuintijdschrift tuininspiratie tuintips tuinbeleving tuininfo tuinraad tuinklussen tuinen tuinieren tuinliefhebbers tuinklussen

%d bloggers liken dit: