Samen met Colette Courgette, de sympathieke tuinkip, ontdek je wat seizoensgroenten en -fruit zo bijzonder en lekker maakt. Je leert waarom bepaalde groenten en fruit in een seizoen wel of niet voorkomen en gegeten kunnen worden. Bovendien krijg je ook meer voeling met je voeding. De kalender brengt je in contact met de oorsprong van wat je eet. Je bent je er vaak niet van bewust waar erwtjes, radijsjes, courgettes etc. vandaan komen. Groeien ze aan een boom, een struik, onder de grond? Met de kalender als uitgangspunt kun je op onderzoek gaan naar waar en hoe groenten en fruit groeien, van een piepklein zaadje tot het eetbare eindresultaat.

En niet alleen de groenten en fruit groeien! Ook de kalender groeit! De seizoenskalender is immers leeg in het begin van het schooljaar. Doorheen de seizoenen verandert hij met behulp van de groente- en fruitstickers, die je in het juiste seizoen moeten plakken, in een heerlijke moestuin!
De seizoenskalender maakt de wereld van de seizoensgroenten en -fruit niet alleen boeiend maar ook aantrekkelijker. Sommige minder populaire groenten worden er zelfs écht lekker door.

Velt geeft aan alle tuinkampioentjes een gratis kalender cadeau

Meer info: www.velt.nu