Compact maar multifunctioneel

Na jaren van hard werken kon eigenaar Marc eindelijk op pensioen. Tuinaannemer Tom Ostyn kreeg van hem de opdracht om zijn tuin onderhoudsvriendelijker te maken en aan te passen aan zijn rustige, oude dag. Tom tekende en realiseerde voor hem en zijn familie een attractieve tuin waarin elk seizoen mooi tot zijn recht komt.

De perfect vormgegeven voortuin maakt ons warm om de hele tuin te bezichtigen. Een bonte verzameling witbloeiende vaste planten en heesters in combinatie met buxuswolken en bodembedekkers geeft een speels maar verzorgd gevoel. Voor de woning splitst de oprit in Aziatische blauwe hardsteen zich op in een wandelpad dat in een breed gebaar om de woning buigt. Een bestaand vijvertje verving Tom door drie moderne inox waterelementen die opborrelen tussen de keien, wat onderhoudsvriendelijker is maar toch het rustgevende effect van water in de tuin brengt. Enkele haagbeukzuilen en een meerstammige Parrotia persica temperen de harde zomerzon.

Rotsblokken

We volgen het wandelpad naar de achtertuin waar een halfhoge rode beukenhaag beschutting aan het terras biedt. Het gezin heeft er zicht op een organisch gevormde graspartij die enkele stevige rotsblokken als blikvangers meekreeg. De kleinkinderen zijn er alvast verzot op. Ze springen van het ene naar het andere rotsblok of gooien vanop hun natuurlijk ‘verhoogje’ met de bal naar elkaar. Aan het oog onttrokken staat naast het grasperk een roestbruine tuinbank, het ideale plekje om de tuin vanuit een ander perspectief te bekijken en heerlijk weg te dromen. Groenblijvende varens, buxuswolken, siergrassen met rode accenten (Imperata cylindrica ‘Red Baron’) en een opvallend geschoren haag geven ook ’s winters structuur aan de tuin.

%d bloggers liken dit: