Crocosmia ´Emberglow´ - (c) iBulb

Crocosmia, de energie spat ervan af!

Van oranjegeel tot vurig rood. Met Crocosmia wordt het gegarandeerd een warme nazomer. Vanaf augustus – soms al iets eerder – kun je genieten van de rijk bezette bloemaren. Prachtig in combinatie met andere nazomerbloeiers en siergrassen.

Kleurenpalet van Crocosmia
Met Crocosmia geef je een flinke dosis kleur aan de tuin. Van oorsprong is Crocosmia oranje van kleur, maar inmiddels kun je kiezen uit een ‘range’ van kleuren, van oranjegeel tot scharlakenrood. Dit vurige kleurenpalet maakt van de Crocosmia een flamboyante verschijning in de tuin. Dat wordt nog eens versterkt door de zwierige, opgaande bloeiwijze én de vele bloemetjes op een bloemaar.

Crocosmia houdt van zon
Crocosmia (ook wel bekend onder de naam Montbretia) is een zomerbloeiende bloembol. De bloembolletjes plant je in het voorjaar. Doe dat op een zonnige plek, want Crocosmia is een echte zonliefhebber. Verder heb je er geen omkijken naar. In de loop van de zomer verschijnen de eerste bloemknoppen. Zodra die opengaan, kun je genieten van een vurig kleurentafereel.

Crocosmia-effect
Wil je de zomer vieren met een groots kleurenspektakel in je tuin? Combineer dan Crocosmia met andere zomerbollen die in de (na)zomer bloeien, zoals dahlia’s en gladiolen. Crocosmia kan ook als kleuraccent worden toegepast: plant bijvoorbeeld knalrode Crocosmia in een overwegend blauwpaarse border. Het effect is heel verrassend; de energie spat ervan af!

Crocosmia-combinaties
Variatie maakt je tuin levendig; je blijft ernaar kijken. Varieer niet alleen met bloemkleuren, maar ook met bloemvórmen. De lange bloemaren van Crocosmia kun je bijvoorbeeld mooi combineren met platte zomerbloemen, denk aan duizendblad (Achillea) en zonnekruid (Helenium). Kijk voor meer inspiratie en praktische tips over Crocosmia en andere zomerbollen op bulb.com.

Weetjes over Crocosmia
Plant wat extra Crocosmia op een zonnig plekje in je tuin om van te plukken. De bloem is heel goed houdbaar op de vaas.
Na de bloei groeien er bessen aan de crocosmia-stelen, waarmee de herfst zijn intrede doet. Geniet ervan!
De meeste crocosmia-soorten zijn winterhard als de grond in de tuin goed afwatert. Volgend jaar zomer begint het kleurenfestijn weer opnieuw.

Bron: iBulb

%d bloggers liken dit: