© Mooi wat planten doen

De 9 mooiste herfstbloeiers

De wissel van het seizoen brengt een nieuwe lading schitterende planten. Of je nu planten zoekt om de voordeur op te vrolijken, een herfstkrans wilt maken of de tuin vol wilt zetten met kleur, de keuze is reuze! Speciaal voor jou een greep typische herfstbloeiers waar je aankomend seizoen volop van kan genieten.

De 9 leukste herfstbloeiers op een rijtje.

#1 Struikveronica

Hebe andersonii Alexa staat ook wel bekend als struikveronica. Deze paars gekleurde plant geeft een opfrisser aan ieder grauw hoekje. Zélfs in een minimalistische betonlook-pot.

#2 Chrysant

Wat is je favoriete kleur? Grote kans dat er een chrysantvorm verkrijgbaar is in jouw lievelingskleur. Zo breng je extra vrolijkheid in je tuin of woning tijdens deze herfst.

#3 Chinese franjeboom

Ook bekend als Loropetalum ‘Chin Black Pearl’ klinkt het alsof deze Chinese franjeboom zo uit een spannende piratenfilm lijkt te komen. Zou de plant de reis vanuit land van herkomst China, Japan en zuidoost Azië per schip hebben gemaakt?

Chinese franjeboom
© Mooi wat planten doen

#4 Borstelveergras

De zwierige sprieten van borstelveergras staan ook wel bekend als lampenpoetsersgras of Pennisetum. Een majestueuze aanwinst voor de tuin die de herfst en winter een prachtige look & feel geven.

Borstelveergras
© Mooi wat planten doen

#5 Struikheide

Mooie, symmetrische bloemen, stevig groen en een iets verweerde uitstraling: niets geeft de nazomer zoveel kleur en structuur als struikheide.

Struikheide
© Mooi wat planten doen

#6 Purperklokje

Purperklokje staat ook wel bekend als heuchera en geeft een instant indian summer-gevoel. Met deze soort (Heuchera ‘Melting Fire’) haal je de warmte de tuin in.

Purperklokje
© Mooi wat planten doen

#7 Kardinaalshoed

Er zijn wel 150 verschillende soorten kardinaalshoed, waarvan sommige groenblijvend zijn en anderen bladverliezend. De bladverliezende soort – die je hier ziet – verkleurt in het najaar van groen naar dieprood.

#8 Vuurdoorn

De fraaie bloemen – in het voorjaar – en bessen – in het najaar en winter – maken de Vuurdoorn een prachtige sierplant voor in de tuin. Zet ‘m los in een pot of plant er meerdere tegen een muur – nestelende vogels zullen je dankbaar zijn.

#9 Bergthee

De laatste in het rijtje van de mooiste herfstbloeiers: bergthee. Het eerste wat opvalt aan deze plant zijn de bessen. Ze zijn rood, roze of wit en blijven tot het voorjaar zitten. De plant is een winterharde bodembedekker die in de volle grond in de breedte groeit. Bergthee staat echter ook prachtig in bakken en potten op het terras of een balkon.

Bergthee
© Mooi wat planten doen

 

www.mooiwatplantendoen.nl

%d bloggers liken dit: