© iBulb

Dé bloembollentrends voor 2021

Bloembollen zorgen ervoor dat je na het tuinseizoen toch nog de tuin induikt, omdat ze pas in de herfst moeten worden geplant. In het voorjaar geniet je dan van een kleurrijke tuin met prachtig groen. Daar worden we allemaal blij van! Ontdek hier de bloembollentrends voor 2021.

Voorjaarsbloeiers plant je in de herfst

Het tuinseizoen lijkt voorbij, maar niets is minder waar. Er is een belangrijke reden om toch nog even lekker in de tuin te genieten: bloembollen planten. Deze tuinjuweeltjes worden in het najaar geplant, zodat ze de hele winter de tijd hebben om zich klaar te maken voor de bloei. In deze periode maken ze sterke wortels aan, zodat ze mooie bloemen kunnen maken in het voorjaar.

Bloembollentrends 2021

Voordat je kunt planten, mag je eerst je favoriete bloembollen uitkiezen. Het assortiment is enorm groot, dus er is voor ieder wat wils. Dé drie bloembollentrends van dit moment: Human Touch, Balanced Biotope en Recentered Stage. Alle drie hebben ze een eigen kleurenpalet. Van zachte aardetinten, naar natuurlijke groentinten tot contrasterende kleuren. Welke trendkleuren staan het mooist in jouw tuin?

♥️ Human Touch

In deze tuintrend gaat het duidelijk om menselijkheid. Warme aarde- en huidtinten worden afgewisseld met lila en okergeel. Bloembollen verhogen de vriendelijkheid door de rijkbloeiende, zachte en rondvormige bloemen. Laat ze bloeien in zowel lichte als donkere kleuren, en er ontstaat harmonie.

♥️ Balanced Biotope

Balans in de vorm van biodiversiteit staat voorop in deze tuin. In de kleine biotoop, oftewel de tuin, is veel respect voor de natuur. Geelgroene kleuren overheersen hierin. Creëer met ruwe materialen en de aanvullende kleuren blauw en steenrood een stoere uitstraling. De kleurrijke, groepsgewijze bloembollenbeplanting vormt een mooi geheel in de verwilderde tuin.

♥️ Recentered Stage

Deze trend draait om de verrassende hoogteverschillen tussen bloemen, waardoor het zicht steeds anders is. Het resultaat is een spannende tuin waar veel plekken zijn om te ontdekken. Bloembollen accentueren die speelse verhoudingen. De combinatie van krachtige kleuren en pasteltinten zorgt voor een contrastrijk en speels geheel. De pasteltinten zorgen voor een rustige uitstraling, waardoor het niet te druk wordt.

%d bloggers liken dit: