© Trix Breuls

De bohemian jungle van Trix

Trix Breuls (23) woont met haar vriend Nick en Bengaalse kat Hazel op een stadsappartement vol planten. De groene huisgenoten hebben minstens evenveel pit als de bewoners zelf. Wij namen een kijkje in haar bohemian urban jungle.

Hoewel ze als kind haar ouders vergezelde naar plantentuinen en -beurzen over heel Vlaanderen, kreeg Trix de groene microbe zelf pas recent te pakken.

“Mijn ouders zijn grote plantenliefhebbers. Ze wonen in een enorme urban jungle. Planten groeien er van de vloer tot aan het plafond. Ze hebben ook een grote moestuin waarin ze hun eigen groenten, fruit en bloemen kweken. Een uit de hand gelopen hobby.”

“Zelf was ik niet geïnteresseerd in planten tot ik twee jaar geleden alleen in Antwerpen ging wonen. Mijn ouders schonken me enkele groene exemplaren, de planten fleurden het appartement meteen op. Ondertussen staan hier bijna honderd planten, op amper 65 m²”, vertelt ze.

Het huurappartement met zijn bakstenen muren en zwarte accenten had aanvankelijk een industriële look. Met een aantal weloverwogen interieurkeuzes bracht Trix een warme, bohemien uitstraling in de woning.

“Toen ik net was verhuisd, bouwde ik verder op de industriële uitstraling van het appartement. Naarmate ik hier langer woonde, zag ik in dat dat niet bij me past. Door natuurlijke materialen en kleuren toe te voegen bracht ik warmte in huis. Ook de planten zorgen voor leven. Ik kies voornamelijk voor terracotta potten en gevlochten mandjes. Deze bohemien sfeer sluit perfect aan bij mijn persoonlijkheid.”

(G)een groentje

De leefruimte is een groene oase vol prachtexemplaren. Planten met indrukwekkende bladpatronen als de Calathea orbifolia of met opvallende stengels als de Alocasia zebrina. “Gewoon groen vind ik eentonig. Ik houd van planten met pit. Een speciaal patroon, kleurschakeringen of een unieke stengel. Dat fleurt de boel direct op.”

Volg Trix op Instagram.


Lees en kijk verder!

Wil je meer zien van de urban jungle van Trix? In Fence Tuinmagazine 01-2021 doet ze haar bohemian interieur voor ons uit te doeken en vertelt ze meer over haar favoriete kamerplanten.Tekst: Laura Claessens

%d bloggers liken dit: