(c) mooiwatplantendoen.nl

De Hibiscus of Chinese roos

In mei is de Hibiscus, of Chinese roos, ‘Woonplant van de maand’. Deze schoonheid met haar spectaculaire bloemen doet je dagdromen over tropische eilanden met witte stranden en Hawaïaanse hula-danseressen. De blaadjes van de Hibiscus zijn prachtig: ze glinsteren je tegemoet en hebben een mooie ovale vorm en een spits puntje. Maar de echte aandachtstrekkers zijn haar bloemen. Ze hebben een doorsnee van 10 tot 12 centimeter en vijf kroonbladeren. Deze spectaculaire bloemen bloeien soms maar een dag, maar worden non-stop opgevolgd door nieuwe exemplaren. Je vindt de Hibiscus in het rood, oranje, geel, paars, roze, wit en met twee kleuren per bloem.

Hibiscus heeft een paar bescheiden verzorgingseisen. Geef haar een zonnige plaats en geregeld een beetje water. Als je de uitgebloeide bloemen regelmatig weghaalt, dan blijft de plant nieuwe bloemen maken. 05.hibiscus.3In de winter doet ze graag een winterslaap: zet haar dan in een lichte, koelere kamer en geef haar wat minder water. In de lente kun je de plant dan eventueel nog wat terugsnoeien. De Hibiscus staat in de zomer graag buiten.
Weetje: de Hibiscus doet het ook prachtig in je tuin of op je balkon in de halfschaduw. Variatie genoeg: de Hibiscus is er op stam, als kleine en grote struik.

%d bloggers liken dit: