De kersttrends 2014: glamoureus of lieflijk

Of het nu vriest dat het kraakt of net heel zacht is, met Kerstmis houden we ervan om onze thuis gezellig aan te kleden. Elk jaar opnieuw stellen de grote decoratiemerken al tijdens de hete zomermaanden hun trends voor het najaar voor. Nu etalages een feestelijk karakter krijgen en ons gemoed naar de eindejaarsperiode hunkert, vatten we graag de kersttrends 2014 voor je samen. Mét leuke ideetjes om te decoreren of cadeau te geven. Ho ho ho…. Vrolijk Kerstfeest!

Een koperen kerstFEnov14_Kersttrends10
Hoewel we in heel wat collecties net zoals de voorbije jaren goud terugvinden, kiest de echte trendwatcher dit jaar voor koper. Koper oogt nog warmer dan goud en geeft een pittige toets. Ga niet voor een volledige kerstboom in koperen ornamenten maar kies voor enkele koperkleurige decoraties zoals vazen, windlichtjes of kaarsenhouders. Je kan dit erg mooi combineren met wit en hout voor een eenvoudige maar moderne stijl. Of met blauw- en grijstinten voor een warmere sfeer.

Lieflijk pastelFEnov14_Kersttrends30
Niet alleen in de kledingmode zijn muntgroen en oudroze niet weg te denken, ook onze kerstboom kan een pasteljurkje aan dit jaar. Typisch meisjesachtige kleuren zorgen voor een zeemzoet eindejaar. In combinatie met wit en hier en daar wat wolkjes                   namaaksneeuw creëer je een echt winterwonderland.

Zwart is hip!FEnov14_Kersttrends9
Het doet je vast fronsen als we zeggen dat zwart heel wat gezelligheid kan brengen. Gecombineerd met rode of witte tinten en traditionele versiering geeft zwart een zeer mooi effect. Wil je een iets luxueuzere uitstraling, combineer deze kleur dan met goud of brons. Zo geef je je woonkamer een glamoureuze jaren 20 garderobe uit de film The Great Gatsby naar het boek van F. Scott Fitzgerald uit 1925.

Tussen blauw en groenFEnov14_Kersttrends26
De trendkleuren van volgende kerst zijn turquoise en emerald. Beide kleuren situeren zich ergens tussen groen en blauw en geven een frisse en ijzige toets aan je interieur. Goed te combineren met natuurtinten, hout en wit. Zo creëer je een echt winterlandschap in je living.

FEnov14_Kersttrends39De klassieker: rood
Wat is een kerst zonder rode lintjes in de boom of rode kaarsen op tafel?  Deze warme kleur komt elk jaar weer terug. Kies daarom voor tijdloze ornamenten in deze kleur, zodat je ze jaar na jaar opnieuw kan gebruiken.

 

 

Deze slideshow vereist JavaScript.

%d bloggers liken dit: