Tomaten zaaien | TIPS & TRICKS

De tomaat is de koning van moestuinland! De vrucht is niet alleen superlekker, maar ziet er ook mooi uit dankzij zijn opvallende kleuren. Lees hier onze tips en tricks om zelf tomaten te zaaien.

Tomaten zaai je vanaf maart. Ze groeien het best in een kas of onder een afdakje. Ze hebben namelijk een hekel aan te veel vocht en kunnen om die reden schimmels en virussen krijgen. Geef de tomaten aan het begin van de teelt gemiddeld om de 2 dagen water. Na zo’n 3 weken verminder je naar twee keer per week, om na anderhalve maand nog maar 1 keer per week water te geven. Zodra je tomaten hebt geplant is het belangrijk om ze extra steun te bieden. Een tomaat is namelijk van nature een kruipend gewas. Voorzie daarom een bamboestok of tomatenspiraal om ze aan vast te maken.

Voor het seizoen 2020 heeft VT een aantal nieuwe tomatensoorten waaronder de Brutus tomaat, die tot wel 20 cm groot kan worden alsook de kleine Crokini tomaten, ideaal voor het planten in een pot (deze soort is resistent tegen meeldauw).

>> www.zadengids.be

%d bloggers liken dit: