Fence Tuinmagazine - editie 5 2022 is er! © Artifix

De nieuwe editie van Fence Tuinmagazine is er!

Joepie, Fence Tuinmagazine – editie 5 2022 is zojuist verschenen! Goed voor uren leesplezier, tal van tips en inspiratie voor het buitenleven, de tuin en de natuur in het najaar. Ontdek er hier alles over!

Hoe maak je van je tuin een plek waar iedereen van het gezin volop kan genieten? In de nieuwe editie van Fence Tuinmagazine bezoeken we twee inspirerende familietuinen: een moderne tuin met natuurlijke beplanting en een landelijke, Engelse tuin. Tuinarchitecten duiden hun keuzes en geven handige tips om zelf mee aan de slag te gaan. En er is meer leuks voor de tuinkampioen in deze nieuwe Fence: samen met Natuurpunt presenteren we de leukste tips om met kinderen de speelnatuur in te trekken.

Onze tuinexpert Marc Verachtert toont hoe je met zichtlijnen en coulissen de blik in de tuin in een bepaalde richting kunt sturen of hoe je jouw tuin groter, smaller of net breder laat lijken. Ook met hagen kan je een lijnenspel in de tuin creëren. Het zijn de ideale tuinschermen om te zorgen voor privacy of om je buitenruimte op te delen in tuinkamers. Handige tips en interessante soorten voor elke tuin, groot of klein, ontdek je in de nieuwe editie.

In een residentiële wijk in Ukkel bezoeken we de tuin en het museum Van Buuren. Hier kunnen liefhebbers van tuinen, architectuur, art-deco interieurs en van kunst hun hartje ophalen. In de moes- en pluktuin staat onder meer amarant in de kijker, een mooie herfstbloeiende plant waarvan de brede bladeren en zaden eetbaar zijn. We geven ook tips om zaden te oogsten, vertellen je meer over de interessant eigenschappen van de hopplant en gaan aan de slag met aubergines in de keuken.

Tot slot vertelt Wout Oprins van Plantentuin Merksplas je alles over de bladverliezende Heptacodium miconioides of de zevenzonenboom. In een boeiend gesprek met Sara Adriaensen – master in de psychologie en auteur van Doctor Flower – gaan we dieper in op de therapeutische kracht van bloemen.

Heel wat om weer naar uit te kijken. Wij wensen je alvast veel leesplezier!

Bestel hier Fence Tuinmagazine – editie 5 2022 (gratis verzendig).

%d bloggers liken dit: