(c) Plantentuin Meise

De Plantentuin Meise bouwt de langste picknicktafel ter wereld

Op 26 juni, tijdens het eerste weekend van seizoensfeest de ‘ZomerFloridylle’, wil de Plantentuin het officiële wereldrecord ‘langste picknicktafel’ breken. Op dit moment staat dit volgens Guinness Book of World Records op naam van een organisatie in Koeweit, die op 11 maart 2016 een picknicktafel bouwde van 194.7 m lang.

Het ontwerp en de constructie van de tafel gebeurde door mensen van de Plantentuin zelf. Ze lasten en schilderden 178 metalen poten die een totaal van 2400 meter planken ondersteunen. In de picknicktafel zullen een zeventigtal potten staan met vergeten groenten en eetbare bloemen.

Op 26 juni, om 12 u zal een gerechtsdeurwaarder de recordpoging in de Plantentuin vaststellen. Men wil dat moment graag vereeuwigen met een volle picknicktafel, d.w.z. +- 1000 personen die samen het begin van de zomer vieren in de Plantentuin! Iedereen kan zich inschrijven om dit geweldige picknickfeest te kunnen meemaken. Neem je eigen picknick mee, maar overdrijf niet want je krijgt van de sponsor er nog een extra goodiebag met lekkers bovenop.

 

De ZomerFloridylle is het startschot voor een lange zinderende zomer in de Plantentuin Meise! Heel de zomer lang kunnen de bezoekers picknicken aan de langste tafel. Wie na de picknick zin heeft in een siësta kan dat doen in één van de 10 hangmatten tussen de lindebomen tegenover het Kasteel.
In het speelbos, gelegen naast het mooie terras van de Oranjerie, kunnen Kinderen kunnen naar hartenlust ravotten terwijl ouders genieten van een hapje of een drankje.
In het Kasteel lopen twee tentoontstellingen: Achilles Cools & Brennine met hun schilderijen en beelden die een symbiose vormen tussen plant, dier en mens. Verder kan je de creaties van Sandrine de Borman, artist-in-residence bekijken: textiel, papier of poëzie, telkens geïnspireerd op haar vondsten in de Plantentuin.

Meer info: www.floridylle.be/nl/zomer

%d bloggers liken dit: