© Bamboo Orchid

Dendrobium is woonplant van de maand maart

Dendrobium is de enige orchidee die bloeit als een miniboom. Eigenwijze groene blaadjes die dwars groeien met daartussen bloemen en nog eens bloemen. Deze orchidee wijkt in alles af van de rest van de familie.

Wat moet je weten over Dendrobium?

❀ Dendrobium is een populaire orchidee, uit dezelfde familie als Phalaenopsis, Cambria en Cymbidium.

❀ Dendrobium groeit in de natuur veelal als epifytische orchidee op rotsen of in bomen, zonder daar voeding aan te onttrekken: die haalt de plant met zijn wortels uit de lucht.

❀ In het wild vind je deze orchidee zowel in de koele bergen van de Himalaya als in de jungle van Nieuw-Guinea en de woestijn van Australië.

❀ Er bestaan ongeveer 1200 Dendrobium soorten. De meest bekende, Dendrobium nobile, is een fakkel van bloemen met prachtige patronen.

❀ Er zijn twee types Dendrobium orchideeën: de compactum en de phalaenopsishybriden.

Hoe verzorg je Dendrobium?

❀ Dendrobium staat het liefst bij kamertemperatuur van 18-25 ºC.

❀ De plant vraagt een lichte standplaats. In de wintermaanden kan Dendrobium direct zonlicht hebben. Vanaf begin april tot begin oktober is de zon te fel en mag de plant niet direct in de zon staan.

❀ De plant heeft niet veel water nodig. Een keer per week is voldoende, maar laat hem ook niet helemaal verdrogen. Te veel water is schadelijker dan te weinig en geeft geel blad.

❀ Na de bloei geef je de plant 6 tot 8 weken rust en houd je hem droger en koeler (15 ºC), bijvoorbeeld op de slaapkamer of in de keuken. Door de lage temperatuur zal de plant knoppen aanmaken als overlevingsstrategie. Tijdens deze periode hoef je de plant niet veel water te geven. Als de nieuwe knoppen zichtbaar zijn, heeft de plant weer zijn normale verzorging nodig, zodat hij opnieuw kan pronken met zijn prachtige bloemen.

Gespot: Bamboo Orchid

Bamboo Orchid is een kwekerij van Dendrobium en levert orchideeën over de hele wereld. De naam Bamboo Orchid verwijst naar stam van de Dendrobium, die erg op bamboe lijkt. De plant straalt pure elegantie uit, van de vorm van de takken tot de kleuren van de bloemtrossen. Een echt stukje levende natuur in huis.

De Dendrobium van Bamboo Orchid is speciaal dankzij zijn verpakking die volledig recycleerbaar is. Bovendien is de Bamboo Orchid verkrijgbaar in vijf prachtige, unieke kleuren: pure white, mystic purple, blooming orange, sparkly champagne en sweet pink. Aan iedere plant hangt een boekje met informatie over de herkomst, verzorgingstips en de kleurenbetekenis van de Bamboo Orchid.

De Bamboo Orchid is een echte eye-catcher in je interieur. De plant brengt kleur in je leven en staat garant voor een wekenlange bloemenzee. Een bijzondere blikvanger die je zeker in huis moet halen!

www.bamboo-orchid.com
www.mooiwatplantendoen.nl

%d bloggers liken dit: