Bloemen en Planten

Dit moet je zien: bloembollen in bourgondische vorm

In de tuin van Kasteel TerWorm in Heerlen (NL) werd deze week het bloembollenseizoen afgetrapt op een bijzondere manier. De keukenbrigade plantte een uniek ‘bourgondisch’ ontwerp: een grote wijnfles en een glas ingelegd met duizenden tulpenbollen.

Ludieke start van het bloembollenplantseizoen

In Nederland is het nationale bloembollenplantseizoen officieel begonnen. Om feestelijk te starten werden bloembollen op bourgondische wijze geplant in de Rococotuin van Kasteel TerWorm in Heerlen. De keukenbrigade van het kasteel plantte bloembollen in de vorm van een grote wijnfles en een glas. Dit alles gebeurde onder het toeziend ook van de lokale imker, een ludieke verwijzing naar het doel van de campagne. Door bloembollen te planten, wil men naast de vrolijke uitstraling van het landgoed, ook de biodiversiteit en het voedselaanbod voor vlinders en bijen verder vergroten. Bestuivers zijn namelijk van essentieel belang voor de lokale voedselproductie. Op landgoed Terworm wordt onder meer appelsap, honing en appelstroop gemaakt.

Elders op het landgoed worden in totaal zo’n 60.000 bloembollen geplant door JUB Holland en hovenier Hans Linders, zowel machinaal als met de hand. Onder meer langs een populaire wandel- en fietsroute gaan sneeuwklokjes, krokussen, sterhyacinten, blauwe druifjes, narcissen, tulpen en sieruien de grond in.

De eerste bloembollen op het landgoed zullen al vanaf februari in bloei komen. Het mozaïek van de wijnfles zal vanaf april floreren, en de laatste bollen bloeien tot eind juni.

Wil je het unieke ontwerp zelf bekijken?
Tips voor een uitstap naar het landgoed van Kasteel TerWorm vind je op de website.

www.terworm.nl

 

%d bloggers liken dit: