© Shutterstock

DIY: Maak reuzegrote zeepbellen

Nog even genieten van de zomervakantie… Zag je op een plein al wel eens iemand reuzegrote zeepbellen maken? Dat kan de tuinkampioen ook! Lees hier hoe je het doet.

Knutsel & frutsel: bellen XXL

Dit heb je nodig:

  • twee (houten) stokjes met een gaatje bovenaan
  • ± 1,5 m redelijk dun katoenen touw (bv. keukengaren)
  • een plat ijzeren ringetje

Zo maak je het:

Schuif het ringetje over het touw. Haal beide uiteinden van het touw door het gaatje bovenaan het ene stokje en knoop ze achter het gaatje aan elkaar. Haal aan de andere kant het touw als een lus door het gaatje van het andere stokje en trek die lus over het stokje zodat het touw vastzit. Je hebt nu tussen de stokjes een ‘driehoek’ van touw, met het ijzeren ringetje aan de onderste punt. Klaar is je XXL bellenblazer!

Doop het touw onder in bellenblaasproduct, haal het er weer uit, laat eventjes uitlekken en houd de bellenblazer open terwijl je langzaam achteruit loopt. Als er een beetje wind staat, gaat het bellen vormen gemakkelijker. Is het windstil, loop dan een beetje sneller.

Een prima product om bellen te blazen maak je ook zelf door 0,5 beker afwasmiddel door 2,5 bekers water te roeren. Meng er nog een koffielepel glycerine onder; dan krijg je stevigere bellen.

Veel plezier en nog een prettige zomervakantie!


In elk nummer van Fence Tuinmagazine brengen we een plezierige rubriek voor tuinkampioenen: kinderen die de (moes)tuinkriebels nu al te pakken hebben, graag in de natuur vertoeven, houden van dieren en knutselen… Ook de nieuwe editie staat vol leuke ideetjes.


Tekst: Cecilia Debacker

%d bloggers liken dit: