(c) Mooiwatplantendoen.nl

DIY: stellage met tropische schoonheden

Toegegeven, Medinilla, Gloriosa en kangoeroepoot zijn ook solo al spectaculair. Maar zet je ze als Woonplanten van de maand mei bij elkaar, dan wordt het helemaal een paradijselijk feestje. Door ze te stapelen, kun je op een beperkt oppervlak toch lekker veel van deze tropische schoonheden kwijt. En als je ook de bakken van een printje voorziet, versterk je de energieke uitstraling van het trio en haak je meteen in bij de trend vol visuele prikkels die je nu overal ziet. Plakplastic klaar? Plakken maar! 

Dit heb je nodig: Tropische_Schoonheden_Mooiwatplantendoen_DIY (2)

  • Afhankelijk van hoeveel tropische gekte je om je heen wilt hebben, minimaal 2 Medinilla, 2 Gloriosa en 2 kangoeroepoten
  • 2 planken hout van 180 cm hoog en 35 cm breed
  • 3 waterdichte balkonbakken (dus zonder uitlekgaatje óf gaatje even dichten)
  • Plakplastic met een uitbundig printje naar smaak
  • Decoupeerzaag, mesje
  • Verf en kwasten
  • Kleine zak potgrond

Zo maak je het: 

Tropische_Schoonheden_Mooiwatplantendoen_DIY (3)Stap 1

Meet bakken en planken goed op en teken de gaten uit, zodat ze straks op gelijke hoogte zitten. Zaag in elke plank drie gaten in de maat en vorm van de balkonbakken.

Stap 2Tropische_Schoonheden_Mooiwatplantendoen_DIY (4)

Beplak de bloembakken met het plakplastic. Begin met de zijkanten, eindig met de onderkant (die ziet niemand, zodat het niet erg is als daar iets dubbel zit).

 

Stap 3

Schuif de bakken door de gaten. Wiebelt de stellage je teveel, timmer dan onderaan aan de achterkant nog een dwarsbalkje voor meer stabiliteit. Potgrond in de bakken doen, tropische schoonheden over de bakken verdelen, jezelf een mojito inschenken. Cheers!

 

 

 

www.mooiwatplantendoen.nl

%d bloggers liken dit: