CreatiefDoe-het-zelf

DIY: Upcycling in de tuin met geraniums

De upcycling trend is hot, ook in de tuin. Ben jij een creatieve tuinier met twee gouden rechterhanden?  Heb je nog wat oude spullen die je niet meer gebruikt, zoals een oude fiets, versleten autobanden of lege weckpotten? Dan ben je helemaal klaar voor een leuk upcycling project. Beplant ze met geraniums en voilà: je geniet de hele zomer van je eigen creaties vol met bloemen!

Heerlijk tafelen in de tuin onder een bloemenhemel? Dat kan met deze geweldige DIY! We gaan aan de slag met een oud fietswiel en maken daarvan een vrolijke kroonluchter.

Dit heb je nodig: 

  • Een of meerdere oude fietswielen
  • Verf in zomerse kleuren
  • Bloempotten
  • (Hang)geraniums
  • Touw of koord

Zo maak je het: 

Allereerst geef je de oude fietswielen een likje verf dat matcht met de kleuren van je geraniums. Zo oogt het geheel straks lekker zomers. Ook de bloempotten mogen best een vrolijk kleurtje hebben, maar doe vooral wat jij zelf mooi vindt! Bevestig vervolgens het fietswiel met touw aan een pergola of overkapping en hang er verschillende bloempotten met geranium aan. Ideaal zijn hanggeraniums omdat die, de naam zegt het al, mooi met de bloemen naar beneden hangen. Zo ontstaat er een leuk bloemetjesgordijn!

Geen pergola of terrasoverkapping om je kroonluchter aan op te hangen? Dan kan je de fietswielen ook tegen een bestaande schutting of muur bevestigen. De bloempotten maak je dan met het touw vast aan de spaken van het wiel.

Tips voor nog meer zomerse vibes: Vul een paar mini-vaasjes met geraniumbloemen die je uit de plant knipt en zet ze op de tuintafel. Genieten!

www.pelargoniumforeurope.com

%d bloggers liken dit: