Haal nu al de eindejaarssfeer in huis

Opgelet: vergeet dit jaar de kant-en-klare kerststukjes, want het is tijd om te doe-het-zelven om die heerlijke kerstsfeer in huis te halen. Naast dat het leuk is om te doen, is het ook nog eens goed om met je handen te werken. Dus haal de bloembollen, scharen, linten, glitters en kralen maar tevoorschijn – doe-het-zelven is het credo.

Voordelen van doe-het-zelf
Het is natuurlijk handig én makkelijk om een kant-en-klaar kerststukje in de winkel te kopen. Je zet het thuis op tafel en klaar is Kees. Maar wist je dat het goed voor je is om zelf aan de slag te gaan? Mark Frauenfelder, hoofdredacteur van het Amerikaanse tijdschrift MAKE, heeft de voordelen van het met je handen werken op een rij gezet. Lekker doe-het-zelven zorgt ervoor dat we een betere binding krijgen met dingen die ons goed doen voelen, bezittingen meer waarderen, ons makkelijker verbinden met anderen, ons vrijer voelen en problemen beter leren oplossen. Wat doe-het-zelven ons al niet brengt! Los van al deze voordelen is doe-het-zelven vooral erg leuk om te doen.

Aan de slag
Wat kun je zelf maken en hoe doe je dat? Zorg ervoor dat je eerste zelfgemaakte stuk niet te moeilijk is zodat het doe-het-zelfvirus je te pakken krijgt. Gebruik ingrediënten die goed verkrijgbaar zijn en niet snel bederven, zoals amaryllisbollen of hyacintenbollen, glazen vazen, mooie schalen, glitters en linten. Doe een tafelkleed of zeil op de keukentafel tegen het morsen en kliederen en leg tenslotte gereedschap klaar zoals een schaar, lijm, naald en draad en een nietmachine. We hebben 5 voorbeelden gemaakt om mee aan de slag te gaan.

Sneeuwwitte hyacinten in wol
Benodigdheden:
* Zwart-witte schaal
* Witte hyacintenbollen op pot
* Donzige witte wol
* Witte kerstballen
* Wit lint
Tip: spoel onder de kraan de aarde uit de wortels van de hyacintenbollen

Warmrode Amaryllis met bessen
Benodigdheden:
* Transparante cilindervormige vaas
* Rode amaryllisbol
* Rood kerstlint
* Takjes rode bessen
* Rode kaarsen

Donzige hyacinten in een vaas
Benodigdheden:
* Transparante vaas
* Witte hyacinten op pot
* Donzige witte wol
* Grove takjes
Tip: spoel onder de kraan de aarde uit de wortels van de hyacintenbollen

Amaryllis in black & white
Benodigdheden:
* Transparante cilindervormige vaas
* Zwart-witte schaal
* Witte wax amaryllisbol
* Zwarte wax amaryllis bol
* Zwart-wit draad

Hemelse Amaryllis
Benodigdheden:

* Zwart-wit bord
* Witte wax amaryllisbollen
* Zilverkleurig karton
* Eventueel schapenvacht
* Takjes zwarte bessen

%d bloggers liken dit: