© Edialux-Pelsis Group

Edialux France overgenomen door Pelsis Group

Het in Mâcon gevestigde Edialux, de grootste leverancier van ongediertebestrijding in Frankrijk, is overgenomen door wereldleider Pelsis Group. Het bedrijf was een zusteronderneming van het Belgische Edialux-Formulex dat eerder al overgenomen werd door de Pelsis Group. Bij ons in België zal je nog steeds de gekende blauw/gele Edialux doosjes terugvinden in de rekken.

Het in Mâcon gevestigde Edialux France (gericht op de professionele markt) is nu een volledige dochteronderneming van Pelsis Group, waarvan het hoofdkantoor zich in Knaresborough in Engeland bevindt. Alle werknemers, klanten en leveranciers van Edialux France zijn overgedragen naar de moedermaatschappij.

Serge Simon, algemeen directeur van Edialux France, die het bedrijf zal blijven leiden na de overname, reageerde als volgt: “Pelsis Group is een bedrijf met een duidelijke groeistrategie en het deelt onze ambitie om het merk Edialux verder te doen groeien in Europa en Scandinavië. We zijn enthousiast over de kansen die onze nieuwe relatie creëert voor onze mensen, klanten en leveranciers en kijken ernaar uit om het potentieel van Edialux volledig te ontplooien.”

De Belgische merken Edialux Home-pet-plant en Edialux Professional (samen Edialux-Formulex) werden al in 2005 onderdeel van de Pelsis Group. In 2019 is vervolgens Edialux-Formulex omgetoverd tot Pelsis Belgium. Momenteel zijn er dus geen veranderingen in België en zal je hier in de winkels nog steeds dezelfde producten terugvinden.

Het assortiment van Edialux is het meest complete voor de tuinliefhebber: onkruid-, ziekten- en insectenbestrijders, de nieuwste generatie ratten- en muizenverdelingsmiddelen. Het bedrijf biedt uitsluitend duurzame bestrijdingsmiddelen die geen of hooguit een verantwoorde belasting voor het milieu betekenen. Bovenop de chemische bestrijdingsmiddelen biedt Edialux tal van plantaardige en biologische producten aan.

www.pelsis.com
www.edialux.be

Fence Tuinmagazine: Producent van ongediertebestrijders Edialux France wordt overgenomen door wereldleider Pelsis Group.
© Edialux-Pelsis Group
%d bloggers liken dit: