Eropuit

Eropuit: 5 zomerse uitstappen voor het weekend

Wil jij je weekend vullen met allerlei leuke zomerse uitstapjes? We geven je graag inspiratie!

60 jaar dahlia’s in het Vrijbroekpark (Mechelen)

Het Vrijbroekpark heeft heel wat mooie herinneringen aan dahlia’s, want ze staan daar intussen al 60 jaar. Tijd voor een zomers feestje! Je kunt deze bijzondere verjaardag mee komen vieren op zaterdag 20 augustus tussen 13 en 18 uur in de zomertuinen. Het evenement start om 13 uur met een optreden van Tres Flores, gevolgd door een optreden van een Mechelse Harmonie. Je kunt met het hele gezin komen genieten van een hapje en een drankje op een zomers terras, een dahliabingo, geleide wandelingen, een meet & greet met de tuinmannen, een foto expo, een buurtrommelmarkt en toffe workshops.

Meer info

In de agenda van Fence Tuinmagazine: 60 jaar dahlia's in Provinciaal Groendomein Vrijbroekpark (Mechelen) op zaterdag 20 augustus 2022.
© Vrijbroekpark Mechelen

Op bezoek in het ‘Magisch Trollenbos’ in De Schorre (Boom)

In Provinciaal Recreatiedomein De Schorre in Boom kan je sinds enkele jaren wandelen in een ‘Magisch Trollenbos’. Zeven Scandinavische trollen – tussen de vier en achttien meter hoog – namen er hun intrek in de natuur. De trollen werden ontworpen en gebouwd door de Deense, internationaal gerenommeerde kunstenaar Thomas Dambo. Hij wekte de trollen tot leven met oude pallets, gerecycleerd hout, afgebroken takken en omvergevallen bomen. Niet enkel in België duiken deze reuzengrote wezens op. Van Florida en Puerto Rico over Kopenhagen en Zuid-Korea: over de hele wereld kan je op zoek gaan naar deze gigantische trollen. En nu dus ook in Boom! Een echte aanrader voor een fijne gezinsuitstap.

Meer info

Magisch trollenbos Provinciaal Recreatiedomein De Schorre in Boom
Una & Jeuris door Thomas Dambo ©Yannig Van de Wouwer

Wandel en beleef Herkenrode (Hasselt)

Iedereen die de abdij van Herkenrode bezoekt, kan voortaan de site ontdekken langs een gloednieuwe wandellus. De Vlaanderen Vakantieland-wandelroute brengt de bezoeker voor het eerst naar de historische kern van het kloostergebied, dat is het monastieke gedeelte van de site. De wandeling is zo’n twee kilometer lang en geeft op negen bijzondere plekken via infoborden of filmpjes (via QR-codes), meer informatie over de abdij, met de Thuis-acteurs Christophe Haddad en Tine Priem in de hoofdrol.

Meer info

In de agenda van Fence Tuinmagazine: Nieuwe wandellus 'wandel en beleef Herkenrode' op de abdijsite van Herkenrode.
© Abdijsite Herkenrode

Zomer in de Plantentuin van Meise (Brussel)

De zomer is de tijd van geurende bloemen in Plantentuin Meise. Ga mee op een superleuke speurtocht met Koning Amaryllo, vol opdrachten, verhaaltjes en geheimen. Een topuitstap voor kinderen! Ben je een kunstliefhebber? Dan zijn de kunstroutes Biënnale Natura Inspiratus iets voor jou. Achtendertig kunstenaars creëerden één of meerdere kunstwerken voor een bepaalde locatie in de Plantentuin. Er zijn drie kunstroutes die je kan wandelen. Wellicht niet op één dag, maar je kan dus zeker nog eens langsgaan om opnieuw te genieten van de kunst en natuur! Ooit al alle kleuren van de regenboog gezocht? Of als een eekhoorn in een boom gehangen? Bosdomino gespeeld? Laat je verrassen door de 50 Kistjes Groen in Plantentuin Meise, samen met je gezin of vrienden.

Meer info

  • In de agenda van Fence Tuinmagazine: Schatten van vlieg, een speurtocht voor gezinnen met kinderen deze zomer in de Plantentuin Meise.
  • In de agenda van Fence Tuinmagazine: Biënnale Natura Inspiratus 2022
  • In de agenda van Fence Tuinmagazine: 50 kistjes groen in Plantentuin Meise, een leuke activiteit voor gezinnen met kinderen.

Wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade Expo (Almere, NL)

Tot en met 9 oktober is Almere het podium voor de wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade Expo 2022. Je ontdekt er wereldse tuinen, groene kunst, lekker eten, duurzame innovaties en een te gek, groen kinderprogramma. Op de expo kun je landenpaviljoens bezoeken waar landen hun cultuur, planten, bloemen en lokale innovaties laten zien voor groene steden. Er worden pop-up tentoonstellingen georganiseerd, alsook workshops, rondleidingen, thema-routes, events,…. Deze wereldtuinbouwtentoonstelling vindt slechts één keer in de 10 jaar plaats, dus nú is het moment om ‘m te bezoeken!

Meer info

%d bloggers liken dit: