Eropuit

EROPUIT: Bezoek de botanische heidetuin in Merksplas

In de Plantentuin van Merksplas kan je een bijzondere botanische heidetuin bezoeken. De aanplant bestaat uit een omvangrijke collectie winter- en zomerheide die samen een gevarieerd patroon aan kleuren vormen. Het vloeiende uitzicht met berken, coniferen en naaldbomen vormt het volmaakte decor voor dit markante landschap.

Lekkernij voor insecten

De bijen van de aangelegen bijenhal genieten mee van deze verscheidenheid aan spijzen. De omgeving is zo vormgegeven dat het zonnetje zelfs al in februari en maart verscheidene uren pal op de bijenkorven kan schijnen. Op mooie dagen vliegen ze dan reeds op kleine afstand uit en stoeien maar al te graag met de grote hoeveelheid stuifmeel van de winterheide die vlak voor hun woonst staat aangeplant. Ook vlinders en hommels kunnen deze lekkernijen best smaken!

De planten voor de realisatie van de heidetuin van Plantentuin Merksplas zijn afkomstig van kweker Henk van Beek en de architecturale creatie spruit voort uit de eigenzinnige, artistieke verbeelding van botanist Jan Hendrickx.

Wil je de botanische heidetuin in Plantentuin ‘ De Kleine Boerderij’ Merksplas zelf bezichtigen?
De collectietuin is geopend op woensdag en zaterdag van 13u tot 17u en zondag van 10u tot 17u.

Plantentuin ‘De Kleine Boerderij’ Merksplas vzw
Ossenweg 1 te Merksplas
www.plantentuinmerksplas.be

Ontdek nu ook het boek over Plantentuin Merksplas!

Over de ontstaansgeschiedenis, de aanplantingen en de werking van de plantentuin & over de talrijke collecties van hortensia’s, Afrikaanse lelies, Magnolia’s, pioenrozen, toverhazelaars, bamboes en vele anderen.

%d bloggers liken dit: