Eropuit

Eropuit: Bloemenpracht in de Plantentuin van Merksplas

Tijdens het laatste weekend van juli is Plantentuin ‘De Kleiner Boerderij’ in Merksplas ‘the place to be’ voor wie van festivals, marktjes en speciale planten houdt. De plantentuin belooft een groots bloemenspektakel voor jong en oud!

Op zaterdag 30 juli en zondag 31 juli kan je in de Plantentuin van Merksplas het zomerevenement ‘Bloemenpracht’ bezoeken. Maak een wandeling in de prachtige collectietuin, snuister rond op de plantenmarkt, geniet van een heerlijke snack en laat je beentjes los op de live muziek. Hier moét je bij zijn als tuin- of plantenliefhebber! Tickets zijn verkrijgbaar op via www.plantentuinmerksplas.be.

De collectietuin van de Plantentuin in Merksplas

Het terrein waarop Bloemenpracht plaats vindt is een onderdeel van de vroegere kolonie van Merksplas en kent dus een rijk verleden. Vandaag vind je tussen de historische gebouwen een zeer bijzondere collectietuin van 8ha. Liefhebbers vinden er inspiratie voor hun eigen tuin, kunnen er gezellig iets drinken op het terras of heerlijk tot rust komen tussen het groen.

Bezoek eind juli (zomer 2022) het evenement Bloemenpracht in Plantentuin 'De Kleine Boerderij' in Merksplas: maak een wandeling door de tuin en bezoek de plantenmarkt.
Plantentuin Merksplas © Wout Oprins

In de zomer staat de collectietuin van Plantentuin ‘De Kleine Boerderij’ op zijn mooist. In de hoofdlaan word je verwelkomd door 40.000 Afrikaanse leliebloemen. Elke tuinkamer die je betreedt, biedt een bloemrijke verrassing. In de Japanse tuin bewonder je een ruim assortiment aan bloeiende daglelies, vlambloemen en dropplanten. Ook de rozentuin en kruidentuin verwennen de bezoekers met hun vele geuren en kleuren.

De meest uitzonderlijke collectie van de plantentuin is ongetwijfeld die van de hortensia’s. Dit is één van de meest uitgebreide hortensiacollecties ter wereld en bevat vele eigen creaties die enkel in de Plantentuin van Merksplas te bewonderen zijn.

Bezoek eind juli (zomer 2022) het evenement Bloemenpracht in Plantentuin 'De Kleine Boerderij' in Merksplas: maak een wandeling door de tuin en bezoek de plantenmarkt.
Hydrangea, hortensia in de Plantentuin van Merksplas © Wout Oprins

Tijdens een wandeling door de tuin valt het op dat er enorm veel aandacht is besteed aan diversiteit, dit zowel op het gebied van plantencollecties als beleving. Terwijl in de vele strakke botanische tuinkamers duidelijk per thema wordt gewerkt, kom je in de bostuin met kronkelende paadjes in een heel ander type tuin terecht. Aan de andere kant van de grote tuin kom je via een uitgestrekte wilde bloemenweide, die grenst aan een natuurlijk ven, terecht in ‘het bamboebos’. Hier begeven we ons via een labyrint aan bruggetjes van eiland naar eiland. Een heel avontuurlijke beleving!

Kunst in de collectietuin

Naast de prachtige natuurcreaties kom je ook enkele kunstwerken tegen in de tuin. Hiervan springt ‘Waarheen en dan weer terug’ – een werk van kunstenaar Luk Van Soom – veruit het meest in het oog. Kortom een zeer unieke collectietuin die meer dan een bezoek waard is!

Bezoek de plantenmarkt

Tijdens het laatste weekend van juli staat er aan de historische gebouwen een buitengewone plantenmarkt. Hier halen plantenliefhebbers hun hartje op!

De kwekers die op deze markt staan, hebben planten bij die je niet zomaar in een plantencentrum zal vinden. Je vindt er exclusieve rozen, magnolia’s, eiken, elfenseringen, heide, blauwe regen, hortensia’s, Afrikaanse lelies, vaste planten, clematissen en een heleboel andere opmerkelijke en mooie planten.

Bezoek eind juli (zomer 2022) het evenement Bloemenpracht in Plantentuin 'De Kleine Boerderij' in Merksplas: maak een wandeling door de tuin en bezoek de plantenmarkt.
Luchtfoto Plantentuin Merksplas © Tim Delmoitie

Live muziek op het terras

Na een wandeling door de tuin en een bezoek aan de plantenmarkt kan je gezellig nagenieten op het terras. Je geniet er van een lekkere cocktail en een heerlijke snack. Studio Webbert, Age of G, Petite Fleur, Cocktail special en Sanne en Stella zorgen voor sfeer met live muziek.

Ook aan de kleintjes wordt gedacht! Met een ritje op een pony, een lieve en gekke clown, een zoektocht, sprookjes die worden verteld en een blotevoetenpad zullen zij zich zeker amuseren.


Praktische info

Bloemenpracht in de Plantentuin van Merksplas staat voor lekker zomers genieten met een bloemrijk spektakel voor jong en oud.

Voor meer info en tickets: www.plantentuinmerksplas.be

%d bloggers liken dit: